Internet Explorer 8 najbolj priljubljen spletni brskalnik na svetu


Družba Net Applications je predstavila rezultate trga spletnih brskalnikov za januar, ki kažejo, da je Internet Explorer 8 najbolj razširjeni spletni brskalnik tako na sistemih Windows kot tudi pri vseh operacijskih sistemih na svetu. Internet Explorer 8 manj kot eno leto po predstavitvi uporablja 27,9 odstotka uporabnikov operacijskih sistemov Windows in 25,6 odstotka vseh uporabnikov osebnih racunalnikov.

Internet Explorer 8 uporabnikom ob izboljšavah na podrocju hitrosti, zanesljivosti in enostavnosti uporabe nudi tudi vec varnosti pri uporabi spleta. S pomocjo vgrajene funkcije SmartScreen je od predstavitve zaustavil že vec kot 350 milijonov spletnih napadov s pomocjo škodljivih programov. Funkcija SmartScreen tako v povprecju vsak dan zaustavi vec kot 2 milijona napadov.

Internet Explorer je z razlicico 7 dobil tudi funkcijo za preprecevanje ribarjenja osebnih podatkov (Phishing Filter), ki je v razlicici 8 še izboljšana. Internet Explorer 7 in 8 sta do danes zaustavila skupaj vec kot 125 spletnih strani, zasnovanih za pridobivanje osebnih podatkov uporabnikov spleta.

Funkciji SmartScreen in Phishing Filter predstavljata del naprednih orodij za vecjo varnost uporabnikov spleta, vgrajenih v Internet Explorer 8. Microsoft zato vsem uporabnikom starejših razlicic priporoca cim prejšnjo nadgradnjo na sodobnejši in varnejši Internet Explorer 8.

Vir: http://windowsteamblog.com/blogs/windowsexperience/archive/2010/02/02/internet-explorer-8-officially-becomes-world-s-most-used-browser.aspx

Veselo in varno brskanje po netu,
Matjaž Šircelj

Comments (0)

Skip to main content