Microsoft Security Essentials in Internet Explorer 8


Da je MSE (Microsoft Security Essentials), Microsoftova brezplacna varnostna rešitev za domace uporabnike, ugledala luc sveta v prejšnjem letu, je že znano. Manj znano pa je, da Security Essentials dobiva priznanja in nagrade od razlicnih globalnih strokovnih revij.

Pomemben del Microsoftovega prizadevanja k vecji varnosti je tudi spletni brskalnik Internet Explorer 8 z naprednimi varnostnimi funkcijami, ki IE8 postavljajo na vrh najbolj varnih brskalnikov.

Spodaj si oglejte celoten medijski zapis o priznanju revije PC Advisor Awards 2010 ter o Microsoftovih varnostnih rešitvah za podjetja.

Matjaž Šircelj

* * * * * * *

Sporocilo za medije!

LJUBLJANA, 2. februar 2010

Microsoft Security Essentials s priznanjem za najboljši brezplacni izdelek

Microsofta brezplacna varnostna rešitev za domace uporabnike Security Essentials je prejela nagrado revije PC Advisor za najboljšo brezplacno programsko opremo. Rešitev Security Essentials, ki ima tudi certifikat neodvisnih laboratorijev West Coast Labs, deluje že na vec kot 9 milijonih osebnih racunalnikov. V zadnjih treh mesecih si je izdelek, ki je na voljo na spletni strani www.varuj.info, preneslo tudi vec kot 15.000 slovenskih uporabnikov. Microsoft bo predvidoma naslednji mesec izdal posodobitev z izboljšavami uporabnosti in razlicnimi popravki.

Sodelavci revije PC Advisor so izbrali najboljšo brezplacno programsko opremo, ki so jo preizkusili v zadnjih 12 mesecih. Priznanje PC Advisor Awards 2010 - Best Free Software so podelili Microsoftovi rešitvi Security Essentials, ki jih je prepricala z dobrim prepoznavanjem škodljive programske opreme, sposobnostjo razlocevanja med varnimi in nevarnimi datotekami ter redkimi napakami pri odkrivanju groženj. Za Microsoftovim izdelkom so se uvrstile novosti, kot so Spotify, Google Street View in Photoshop.com.

Rešitev uporabnikom osebnih racunalnikov pomaga pri zašciti pred virusi, vohunsko in drugo škodljivo programsko opremo. Temelji na delu Microsoftove globalne skupine za odzivanje na varnostne grožnje in istih nagrajenih varnostnih tehnologijah, ki so del Microsoftovih varnostnih rešitev za podjetja. Zasnovana je za neopazno delovanje v ozadju, z opozorili samo v primerih, ko mora uporabnik ukrepati. Z omejenim obremenjevanjem procesorja in porabo pomnilnika tudi na starejših ali manj zmogljivih osebnih racunalnikih v manjši meri vpliva na obicajna opravila uporabnikov, kot so odpiranje dokumentov, brskalnikov ali iskanje. Microsoft Security Essentials pri varovanju pred okužbo osebnega racunalnika uporablja zašcito v realnem casu. Kot prvi Microsoftov varnostni izdelek temelji na novi tehnologiji Dynamic Signature Service, ki skrbi, da so v vsakem trenutku in brez cakanja na naslednjo nacrtovano posodobitev na voljo najbolj sodobne definicije virusov.

Izdelek Security Essentials je na voljo za operacijske sisteme Windows XP z namešcenim drugim ali tretjim servisnim paketom, Windows Vista in Windows 7. Deluje tudi v nacinu »Windows XP« na 32- in 64-bitnih osebnih racunalnikih z operacijskim sistemom Windows 7.

Široka in brezplacna dostopnost rešitve Microsoft Security Essentials za vse uporabnike osebnih racunalnikov s pristnim operacijskim sistemom Windows je del Microsoftovih stalnih prizadevanj, da vsem uporabnikom ponudi bolj zaupanja vredno racunalništvo. Ta prizadevanja dopolnjujejo napredne varnostne funkcije v spletnem brskalniku Internet Explorer 8, ki med spletnimi brskalniki po raziskavi organizacije NSS Labs zaustavi najvec napadov škodljive programske opreme, in najnovejšem operacijskem sistemu Windows 7.

Vir: Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Comments (0)

Skip to main content