Dosežen pomemben mejnik pri razvoju Microsoft Office 2010


Microsoft je na konferenci Worldwide Partner Conference 2009 sporocil, da so Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint Server 2010, Microsoft Visio 2010 in Microsoft Project 2010 na voljo v okviru programa predogleda tehnologije. Vec deset tisoc uporabnikov bo povabljenih k preizkušanju izdelkov Office in Visio. Microsoft je prav tako najavil, da bo zmanjšal število izdaj Office z osmih na pet in vsako izdajo izboljšal z dodatnimi aplikacijami in funkcijami.

Izdelki Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint Server 2010, Microsoft Visio 2010 in Microsoft Project 2010 so dosegli pomemben mejnik pri razvoju in so že na voljo kot predogled tehnologije. Vec deset tisoc uporabnikov bo v okviru programa Technical Preview povabljenih k preizkušanju izdelkov Office in Visio. Office 2010 in povezani izdelki bodo na voljo v prvi polovici leta 2010, Microsoft pa že pripravlja partnerje z vec novimi in prenovljenimi orodji za boljšo pripravljenost ter z izobraževalnimi programi.

»Office 2010 je vrhunska rešitev za povecanje storilnosti na osebnih racunalnikih, mobilnih telefonih in brskalnikih,« je povedal Chris Capossela, višji podpredsednik Microsoftove poslovne skupine. »Z možnostmi predvajanja in urejanja videoposnetkov v PowerPointu, novimi zmožnostmi za prikaz podatkov v Excelu in s skupinskim urejanjem dokumentov v Wordu zagotavljamo tehnologijo za pametnejše in hitrejše delo s skoraj vsake lokacije in katerekoli naprave.«

Office 2010 in povezani izdelki bodo prinesli inovativne zmožnosti in nove ravni prilagodljivosti ter izbire, ki bodo ljudem v pomoc pri:

  • Delu od kjerkoli z aplikacijami Office Web – spletnih razlicic izdelkov Word, PowerPoint, Excel in OneNote – ki nudijo dostop od skoraj koderkoli in ohranjajo videz dokumenta ne glede na uporabljeno napravo.
  • Boljšem sodelovanju s skupnim ustvarjanjem v izdelkih Microsoft Word 2010, Microsoft PowerPoint 2010 in Microsoft OneNote 2010 ter naprednim upravljanjem e-pošte in možnostmi koledarja v izdelku Microsoft Outlook 2010, ki vkljucuje možnost, da uporabniki prezrejo neželene pogovore.
  • Uresnicevanju zamisli z urejanjem videoposnetkov in slik, možnostjo oddajanja videa v izdelku Microsoft PowerPoint 2010, enostavno pripravo dokumentov z novim pogledom Microsoft Office Backstage in novo funkcijo Sparklines za hitrejšo vizualizacijo podatkov in prikaz trendov v izdelku Microsoft Excel 2010.

Microsoft je prav tako najavil, da bo zmanjšal število izdaj Office z osmih na pet in izboljšal vsako izdajo z dodatnimi aplikacijami in funkcijami. Spletne aplikacije Office Web bodo na voljo na tri nacine: prek storitev Office Web, kjer bo imelo do teh aplikacij brezplacni dostop 400 milijonov uporabnikov, na lokaciji uporabnika za vec kot 90 milijonov strank s podpisanimi letnimi pogodbami in prek storitev Microsoft Online Services, kjer bodo stranke lahko kupile narocnino v okviru ponudbe gostovanih aplikacij.

Priložnosti za partnerje

Microsoft pripravlja partnerje na izdajo izdelkov Office 2010 in SharePoint Server 2010 z vec novimi in prenovljenimi orodji ter izobraževalnimi programi. Ti vkljucujejo: program Ignite za izdelke SharePoint, Office in Exchange, Business Productivity Infrastructure Optimization (BPIO) University, certifikati Masters in Architect za strežnik SharePoint, nove funkcije in distribucijski model Partner Business Productivity Online Services in serija videoposnetkov in predstavitev za strežnik Exchange 2010. Vec informacij o teh programih je na voljo na naslovu http://partner.microsoft.com/businessproductivity.

Dostopnost

Vsi udeleženci svetovne partnerske konference Worldwide Partner Conference bodo prejeli povabilo za sodelovanje v programu predogleda tehnologije. Office 2010 in povezani izdelki bodo na voljo v prvi polovici leta 2010. Vec informacij o izdelkih Office 2010 je na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/Office2010.

Vir: Sporocilo za medije, http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Matjaž Šircelj

Comments (0)

Skip to main content