Mark Minasi in David Chappell malo drugače


V okviru letošnje NT Konference sem imel možnost (sreco) preživeti kar nekaj casa z Markom Minasijem in Davidom Chappellom. Govorim o casu, ko nista na odru, kjer bolj ali manj naredita “performance” kot bi ga želeli znati tudi mi, ampak smo si v nedeljo pred konferenco vzeli cas za spoznavanje Slovenije.

Oba sta kalibra svetovnega formata in nisem bil preprican kaj naj pricakujem od njiju. Bosta takšna kot mi (“navadni smrtniki”) ali pa živita svojo slavo tudi v zasebnem življenju? Po 10 minutah z njima je postalo jasno, da sta oba iz mesa in krvi in sta odlicna sogovornika na raznih podrocjih Od tega kje se dobi najboljša pica (v Sloveniji so odlicne, ceprav Mark zase trdi da dela najboljšo) do tega kako postati dober govorec. Glavna skrivnost dobrega govorca je zelo enostavna - temeljita priprava, vaja ter kilometrina. In tu se oba vsekakor bistveno razlikujeta od obcasnih predavateljev kakršen sem tudi sam.

Sicer smo obiskali smo Postojnsko jamo in oba sta bila navdušena, Enako se je zgodili tudi v Piranu, Kortah ter Secoveljskih solinah. Tako sem preprican, da se bosta z veseljem vrnila v Slovenijo. Ko sem pogledal ocene predavanj mislim, da ju bomo še kdaj povabili.

Še en Davidov življenjski nasvet: ce želite uspeti in zvišati svoj standard je potrebno z leti prehajati iz tehnicnega proti poslovnemu svetu. Pravi, da je malo ljudi, ki so lahko na tehnicnem podrocju (financno) zelo uspešni. Se mi zdi, da ima kar prav (pa tudi sam živi tako).

Tomaž

Comments (0)

Skip to main content