NT konferenca 2009 uspešno zaključena


V prejšnjem tednu se je zakljucila najvecja IT konferenca v Sloveniji in širši okolici – NT konferenca 2009. Postregla je s precej novostmi, tako vsebinsko kot organizacijsko. Predvsem pa je bilo predstavljeno mnogo tujih in naših vrhunskih strokovnjakov na podrocju informatike, ki so vsak s svojim znanjem prispevali k kvaliteti konference.

Organizacijsko najbolj izstopajoca zgodba je bila vsekakor ekologija. Eko material, torbe, papir, svincniki, gadgeti,… IT skupnost je velika in vplivna, zato imamo seveda možnost, da storimo kaj vecjega od sebe in vecjega, kot je IT.  S pogledom na našo okolico lahko recemo, da je še kako pomembno prispevati k bolj cistemu svetu.

Vsebinske novosti pa so se najbolj razveselili IT strokovnjaki in razvijalci – in to 4.dneva, ki je vsebino strokovno zabelil z nivoji 300, 400 in vec 🙂 po težavnosti. Povratne informacije udeležencev? Definitivno pozitivne, odobravajoce in za naslednjo leto – dajmo še, to potrebujemo!

Še nekaj kljucnih sporocil predavateljev:

Mark Minasi je skozi svoje dolgoletne izkušnje in z obilico resno/humornih vložkov predstavil marsikaj o Windows Visti in Windows 7, kar prej nismo vedeli, kot naprimer 12 korakov za varen sistem, poglobljen koncept varnosti z User Account Control in še marsicem, kar je ocem skrito, a varuje sisteme pred vdori.

David Chappell pravi, da z Windows Azure prihajamo v naslednjo generacijo racunalništva – skozi zgodovino nas je popeljal od mainframevov, do PC sveta in sedaj v Cloud Computing, ter Software + Services.

Ed Gibson, nekoc zaposlen pri FBI, kjer je preganjal spletne kriminalce, nadlegovalce in ostalo golazen, je v svoji predstavitvi nagovoril poslušalce o tem, kako naivno gledamo na splet, a kako grozovito hitro smo lahko ogoljufani, prevarani in zaslepljeni. Z odprtimi usti smo ga poslušali in si poskušali zapomniti cimvec pametnih nasvetov, med katerimi so bili tudi bolj preprosti, kot naprimer zaklepanje racunalnikak in podobno.

Z moje strani smo izvedli še nov nacin hitrih predstavitev – BarCamp. S kratkimi in hitrimi prezentacijami si je po mnjenju obcinstva skiro kot nagrado zaslužil Luka Manojlovic.

Ob vseh vsebinskih novostih, štirih dnevih dobre vsebine in ekološkega pristopa v IT smo se seveda še malo pozabavali, v ponedeljek on cervici, v torek v Gavioliju, v sredo pa smo si skupaj pogledali nogometno tekmo Barcelona – Manchester United.

O še kakšnem sporocilu iz NT konference 2009 bom še pisal. Vsekakor upam, da se tisti, ki ste to leto izpustili dogodek v Portorožu, pridružite naslednje leto.

Tako kot je zidarsko kladivo orodje vsakega gradbenika, tako kot je pisalo orodje vsakega pisatelja – tako je NT konferenca orodje vsakega IT stokovnjaka in razvijalca.

Srecno,

Matjaž Šircelj

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    Yes, it was a great event. And yes, it was fun too! I had the pleasure to be invited (and I need to thank

Skip to main content