Windows 7 Release Candidate na voljo za prenos


Nove možnosti v Windows 7 RC

Kandidat za koncno razlicico prinaša nekaj pomembnih novosti, med katerimi so:

 • Oddaljen dostop do vecpredstavnostnih vsebin. Možnost omogoca uporabo racunalnika z operacijskim sistemom Windows 7 za varen dostop prek interneta do domacih vecpredstavnostnih vsebin.
 • Nacin Windows XP. Z uporabo tehnologije Windows Virtual PC lahko uporabniki operacijskega sistema Windows 7 uporabljajo številne aplikacije za Windows XP neposredno z namizja Windows 7. Ta nacin bo na voljo uporabnikom operacijskih sistemov Windows 7 Professional in Windows 7 Ultimate kot brezplacen prenos ali prednamešcen na novih racunalnikih. S predstavitvijo kandidata za koncno razlicico je uporabnikom na voljo preizkusna razlicica te tehnologije.
 • Svetovalec pri nadgradnji na Windows 7. Za preprostejši prehod bo svetovalec Windows 7 Upgrade Advisor uporabnikom pomagal analizirati njihove racunalnike med pripravami na nadgradnjo. Orodje bo za prenos na voljo kmalu.

Kandidat za koncno razlicico vkljucuje tudi nekaj izboljšav na podlagi povratnih informacij uporabnikov preizkusnih razlicic.

 • Izboljšano upravljanje. Vec izboljšav iskanja, opravilne vrstice in seznamov za hitri dostop JumpList omogoca preprostejši in hitrejši dostop do želenih informacij in aplikacij.
 • Internet Explorer 8. Nacin zasebnega brskanja InPrivate ne shranjuje zgodovine obiskanih strani, zacasnih spletnih datotek, podatkov v obrazcih, piškotov in uporabniških imen. V Windows 7 lahko uporabniki nacin zaženejo neposredno s seznama za hitri dostop JumpList. Seznam je mogoce uporabiti tudi za odpiranje novega jezicka v brskalniku.
 • Windows Touch. Upravljanje racunalnika prek na dotik obcutljivih zaslonov je kljucni del uporabniške izkušnje v Windows 7. Kandidat za koncno razlicico vkljucuje možnost premikanja in izbire elementov na zaslonu tudi na spletnih straneh, ki se premikajo tako vodoravno kot navpicno.

Windows 7 pripravljen za informacijske strokovnjake in navdušence nad tehnologijo

V poslovnih okoljih Windows 7 omogoca ucinkovito delo uporabnikom, oddelkom za informacijske tehnologije pa nudi orodja za upravljanje varnosti, zagotavljanje skladnosti z zakonodajo in zašcito podatkov. Microsoft zagotavlja orodja in podporo za izboljšano združljivost programske opreme ter preprostejšo vpeljavo in prehod na novo razlicico operacijskega sistema. Nekatere kljucne novosti za informacijske strokovnjake vkljucujejo:

 • DirectAccess. Ta možnost administratorjem omogoca, da svojim mobilnim uporabnikom zagotovijo zanesljiv in varen dostop do poslovnih omrežnih virov, ne da bi morali za to uporabljati povezave VPN. Prav tako omogoca posodabljanje in servisiranje oddaljenih osebnih racunalnikov tudi, ko niso v pisarni. Z uporabo ukazne vrstice PowerShell lahko strokovnjaki za informacijske tehnologije avtomatizirajo številna opravila za vzdrževanje in upravljanje racunalnikov. Tehnologija DirectAccess bo na voljo v kombinaciji operacijskega sistema Windows 7 s strežniki Windows Server 2008 R2.
 • BranchCache. Možnost zagotavlja kombinacija operacijskih sistemov Windows 7 in Windows Server 2008 R2 ter omogoca lokalno shranjevanje datotek z oddaljenih datotecnih strežnikov na lokalnem omrežju v podružnici ali poslovalnici.
 • BitLocker in BitLocker To Go. S tema tehnologijama je mogoce zagotoviti, da so obcutljivi podatki zašciteni tako na osebnih racunalnikih kot tudi prenosnih napravah za shranjevanje podatkov.

Minimalne sistemske zahteve za operacijski sistem Windows 7:

 • 1 GHz ali hitrejši 32-bitni (x86) ali 64-bitni (x64) procesor
 • 1 GB delovnega pomnilnika (za 32-bitno razlicico)/2 GB delovnega pomnilnika (za 64-bitno razlicico)
 • 16 GB prostega prostora na disku (za 32-bitno razlicico)/20 GB prostora na disku (za 64-bitno razlicico)
 • Graficna naprava DirectX 9 s podporo za gonilnik Windows Display Driver Model razlicice 1.0 ali kasnejše

Windows 7 je na voljo kot prenos prek središca za prenose Microsoft Download Center na naslovu http://microsoft.com/downloads. Prav tako je na voljo prenos za uporabnike, ki želijo preizkusiti nacina Windows XP in Windows Virtual PC.

Lepo pozdravljeni in veliko dobrega dela z novimi okni,

Matjaž Šircelj

Comments (0)

Skip to main content