Microsoftov bilten za strokovnjake IT


Prejšnji teden smo izdali januarsko številko TechNet novic za IT strokovnjake. TechNet novice so prirocen nacin za seznanjanje z najnovejšimi tehnicnimi informacijami, spoznanji in prireditvami v zvezi z Microsoftovimi izdelki, storitvami in tehnologijami.

Prijavite se lahko preko strani Prijava na bilten TechNet z Live ID.

Novice so in bodo:

- mesecne (vsak mesec nova številka v slovenšcini)

- bogate z aktualno tehnicno vsebino

- kratke in jedrnate

Oglejte si vsebino januarske številke.

 

Prijava na ostala glasila | Odjava | Moj profil

Microsoft TechNet novice

Pozdravljeni v 2009!

Matjaž Šircelj

Dobrodošli v januarskem biltenu za IT strokovnjake.
Leto 2008 je bilo v znamenju Junakov. Windows Server 2008, Visual Studio 2008 in SQL Server 2008 so bili trije stabilni stebri varne in zaupanja vredne platforme za ustvarjanje in uporabo najzahtevnejših aplikacij. Poleg Junakov so bile v ospredju še Windows Azure platforma, Silverlight tehnologija in prihajajoci Windows 7 operacijski sistem.
Leto 2009 prinaša nove izzive - prispela je beta razlicica Windows 7, skupaj z beta razlicico Windows Server 2008 R2. Cez nekaj mesecev izide spletni brskalnik Internet Explorer 8 - hitrejši, varnejši in prilagodljivejši, trenutno na voljo za prenos v beta razlicici. Pred kratkim je izšel tretji val Windows Live platforme. Nova uporabniška izkušnja z osveženimi Live izdelki - Messenger, Photo Gallery, Live Writer, Live Mail, itd., ter novo zmogljivostjo 25 GB podatkov na vsak uporabniški racun.
Ob tehnologiji je pomembno sodelovanje. In sodelovali bomo. V pomoc nam bo TechNet bilten, ki ga ravno berete, Slovenski TechNet blog, ki ga spremljate, družabne mreže, v katerih si izmenjujemo informacije ter dogodki, na katerih si bomo segli v roko ter pokramljali. Vaši predlogi in kritike so dobrodošle. Pišete nam lahko na naslov slitpro@microsoft.com.

Matjaž Šircelj
Urednik, TechNet bilten za IT strokovnjake


Novice

Windows 7 Beta

Windows 7 Beta

Težko pricakovani prenos naslednika Windows Viste je tu! Steve Ballmer je v nagovoru v zacetku januarja razkril tancico, ki je odevala dosegljivost beta verzije Windows 7. Domaca stran, prenos in vse potrebne informacije za namestitev in testiranje najdete na Windows 7 Home Page

Windows Live

Windows Live

V decembru so prišli posodobljeni Windows Live produkti, ki prinašajo bolj privlacno, bolj osebno, bolj zabavno, bolj… uporabniško izkušnjo.
Novi Messenger, Photo Galery, Live Writer, Live Mail in Movie Maker prinašajo ne samo bolj prijazen izgled, temvec tudi veliko uporabnih novosti. Posodobljen je spletni Windows Live spletni portal, ki bo po novem ponujal 25 GB prostora.

Windows Server 2008 R2 Beta

Istocasno je ob objavi prenosa Windows 7 prispel tudi strežnik Windows Server 2008 R2 Beta. Glavne novosti vkljucujejo migracijo virtualiziranih sistemov brez prekinitve, izboljšano delovanje z energijo, oddaljenimi lokacijami in administracijo, upravljanje Hyper-V okolja, upravljanje delovnih postaj in drugo.

Hyper-V Server R2 Beta

Nova generacija samostojnega strežnika za virtualizacijo je bogatejša za Failover Clustering tehnologijo, vecjo skalabilnost strojne opreme, posodobljen Configuration Utility orodje in najbolj pogrešano do sedaj Live Migration.

Internet Explorer 8 RC1

Internet Explorer 8 RC1

Beta razlicica Internet Explorer 8 prejema od IT strokovnjakov in razvijalcev dobre ocene. Predvsem je poudarjena hitrost, veliko je izboljšav v prilagodljivosti brskalnika ter stabilnost. Posebno poglavje je varnost, ki jo predstavlja novost InPrivate Browsing, ki omogoca zasebno brskanje brez zapisovanja v zgodovino.
Glavne novosti so še Accelerators, SmartScreen Filter, Search Suggestions, Web Slices in Compatibility Vew. Preskusite beta razlicico Internet Explorerja 8.

Search Server 2008 Express

Naj iskanje ne bo zapleteno!
Znano okolje za iskanje informacij.
Dovolj zmogljivo za iskanje informacij danes in jutri.
Preprosto za konfiguracijo in vzdrževanje.
Vec tehnicnih virov..

Office Communication Server 2007 R2 Virtual Launch

Office Communication Server 2007 R2 Virtual Launch

Nove zmožnosti na unificirani platformi.
Sodelovanje nove generacije.
Napredna mobilnost in moc virtualnega zvoka.


Varnost

Microsoft Security Bulletin Summary for December 2008

Microsoft Security Bulletin Summary for December 2008

Microsoft Security Bulletin Summary for January 2009

Microsoft Security Bulletin Summary for January 2009

Microsoft Security Assessment Tool

MSAT je brezplacno orodje za vsakega IT strokovnjaka, pomembno kot je zidarsko kladivo za vsakega gradbenika. Namenjeno je pregledovanju varnostnih mehanizmov v informacijskem okolju. Prenesite si ga!


Upravljanje IT

Viri informacij za IT vodje in direktorje

Vodje IT se vsak dan soocajo z izzivi in vprašanji, kako s cim boljšo tehnologijo na cim ugodnejši nacin doseci optimalno podporo poslovanju. Informatika postaja tudi zelo pomembna strateška in konkurencna prednost v poslovanju in pri nastopu na trgu, vse bolj globalnem in vse bolj prisotnem na medmrežju. TechNet spletno mesto IT Management Home poskuša na izzive in vprašanja IT vodij odgovoriti z bogatimi, ažurnimi in kvalitetnimi informacijam. Združuje informacije iz IT in poslovnega sveta.


Izobraževanja in dogodki

SQL Server 2008 Business Intelligence seminar

Prijavite se na seminar, ki bo potekal 12.2.2009


Pomoc in podpora (v anglešcini)

Hey Scripting Guy!

How-to Articles

How to troubleshoot Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP) based connection failures when client fails to connect to SSTP VPN server giving error message 0x80092013

How to customize the quota for the TokenAndPermUserStore cache store in SQL Server 2005 Service Pack 3

How to change SQL Server parameters in a clustered environment when SQL Server is not online

Hotfixes

FIX: Target endpoints in Service Broker of SQL Server 2005 leak in the valid message exchange pattern where the target sends only the end conversation message

FIX: When a process that is running on an instance of SQL Server 2005 consumes a large amount of memory, dump files are generated in the folder that contains the SQL Server error log

FIX: A blocking issue occurs when you run the Merge Agent in SQL Server 2005

Knowledge Base Articles

An update is available that integrates Windows Server Update Services (WSUS) 3.0 into Server Manager in Windows Server 2008

Creating or starting a Hyper-V virtual machine on Windows Server 2008 or Microsoft Hyper-V Server 2008 may fail with error: 0x800704C8

Connection to a Virtual Machine running in Hyper-V fails

Comments (0)

Skip to main content