Internet Explorer 8 RC1


Izšla je Release Candidate 1 razlicica Internet Explorerja 8. RC1 prinaša kar nekaj izboljšav, predvsem na podrocju delovanja Compatibility View, na podrocju varnosti pa omogoca vecjo zasebnosti z uporabo InPrivate nacina brskanja po internetu.

Glavne novosti s kratko razlago:

  • Accelerators – pripomocki za lažje iskanje in dostope do informacij, kot je naprimer pošiljanje ali bloganje dolocene informacije iz spletne strani, hitro iskanje z Live Maps, ali celo iskanje informacije na priljubljenem Facebooku.
  • Compatibility View – pregledovanje strani, ki še niso pripravljene na Internet Explorer 8
  • InPrivate Browsing – ko želite, da za vašim brskanjem po internetu ne ostane nobena sled. Primerno za cyber-cafe, ce želite, da doma ne izvedo, kje ste brskali, ali pa preprosto ne želite pušcati internetnih sledi. IE v tem primeru ne zapisuje zgodovine, zacasnih datotek, piškotkov, uporabniških imen, gesel, skratka, brez sledi o brskanju.
  • Instant Search – Search Suggestions so predlogi za iskanje, ko vam iskalno okno ponudi glede na zapis primerne zadetke. Visual Search pa vam ob najdenih zadetkih pomaga razpoznati prave še s slikami, kar dejansko pohitri in optimizira iskanje.
  • SmartScreen Filter – zašcita pred malware, phishing in drugimi potencialnimi nevarnostmi na internetu
  • Web Slices – sledenje vam pomembnim infomacijam. Ko želite doloceno informacijo na strani (in ne cele strani) osveževati in pregledovati, ko se spremeni. Gre za nekakšen RSS, vendar ne za celotno stran, temvec za del strani.

Vec na domaci strani Internet Explorerja 8.

Windows Internet Explorer 8

Matjaž

Comments (0)

Skip to main content