Pomembno opozorilo – Popravek za kritično varnostno pomanjkljivost v Internet Explorerju


Po opozorilih zadnjih dni o kriticni varnostni pomankljivosti v Internet Explorerju bo danes, 17. decembra 2008, predvidoma okoli 19. ure po lokalnem casu, na voljo varnostni popravek.

Popravek bo na voljo tudi preko Windows Update spletne strani.

Preberite si spodnje sporocilo z obvestilom in vec informacijami o varnostnem popravku.

Matjaž

**************************************

Kakšen je namen tega opozorila?

Microsoft nacrtuje izdajo varnostnega obvestila (izven obicajnega cikla), v katerem so obravnavane varnostne pomanjkljivosti brskalnika Internet Explorer na vseh trenutno podprtih razlicicah operacijskega sistema Windows. Varnostno obvestilo bo predvidoma izšlo v sredo, 17. decembra 2008, okoli 19. ure po lokalnem casu.

Varnostna posodobitev bo predstavljena izven obicajnega cikla mesecnih varnostnih obvestil, saj želimo cim bolje zašcititi svoje stranke. Microsoft strankam priporoca, da pripravijo svoje sisteme in omrežja na vpeljavo te varnostne posodobitve takoj, ko bo na voljo. Tako lahko zagotovijo zašcito svojih racunalnikov pred napadi. Za vec informacij o varnostnih posodobitvah obišcite spletno stran http://www.microsoft.com/protect

Namen tega obvestila je, da strankam pomagamo pri nacrtovanju virov za izdajo varnostnega obvestila. Informacije v tem obvestilu so namenoma splošne narave, da lahko strankam zagotovimo nacrtovanje vpeljave, ne da bi izdali podrobnosti o varnostnih pomanjkljivostih ali drugih informacij, ki bi jih lahko ogrozile.

Ce menite, da obstaja možnost, da je bilo vaše podjetje izpostavljeno, obišcite spletno stran http://www.microsoft.com/protect/support/default.mspx in stopite v stik z organi kazenskega pregona v svoji državi. Ce ste v ZDA, lahko stopite v stik s podporo za stranke, ki je dosegljiva na brezplacni telefonski številki (866) PC SAFETY. Stranke iz ZDA naj stopijo v stik tudi z lokalno podružnico zvezne preiskovalne agencije FBI ali prijavijo situacijo na naslovu www.ic3.gov

Microsoft svoje stranke še naprej vzpodbuja, naj sledijo navodilom »Zašcitite svoj racunalnik« za vzpostavitev požarne pregrade, namestitev vseh posodobitev programske opreme ter namestitev programske opreme proti virusom in vohunski programski opremi. Za dodatne informacije obišcite: http://www.microsoft.com/protect

==================================

POVZETEK NOVEGA VARNOSTNEGA OBVESTILA

Oznaka varnostnega obvestila: Varnostno obvestilo za operacijski sistem Windows, za brskalnik Internet Explorer

Najvišja stopnja resnosti: kriticna

Vpliv pomanjkljivosti: oddaljeno izvajanje kode

Odkrivanje: Z orodjem Microsoft Baseline Security Analyzer lahko odkrijete, ali vaš racunalniški sistem potrebuje to posodobitev.

Zahteve glede ponovnega zagona: Morda je potreben ponovni zagon.

Prizadeta programska oprema: Microsoft Windows, Internet Explorer

Polna razlicica varnostnega obvestila Microsoft Security Bulletin Advance Notification za ta mesec je na voljo na naslovu: http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms08-dec.mspx

Ceprav ne pricakujemo sprememb, se informacije v tem povzetku lahko do izdaje spremenijo. Do izida varnostnega obvestila ne bodo na voljo nobene dodatne informacije glede tega obvestila, kot so podrobnosti o resnosti ali pomanjkljivostih.

==================================

JAVNI SPLETNI PRENOS

Microsoft bo prek dveh spletnih oddaj naslovil vprašanja strank glede teh obvestil:

  Naslov: Informacije o Microsoftovem varnostnem obvestilu, izdanem izven obicajnega cikla, za december (raven zahtevnosti 200)

Datum: sreda, 17. december 2008, 22:00 po lokalnem casu

  Spletni naslov: http://msevents.microsoft.com/CUI/EventDetail.aspx?EventID=1032399448 

  Naslov: Informacije o Microsoftovem varnostnem obvestilu, izdanem izven obicajnega cikla, za december, št. 2 (raven zahtevnosti 200)

Datum: cetrtek, 18. december 2008, 20:00 po lokalnem casu

  Spletni naslov: http://msevents.microsoft.com/CUI/EventDetail.aspx?EventID=1032399449 

==================================

O DOSLEDNOSTI INFORMACIJ

Želimo vam zagotoviti natancne informacije v staticni (to sporocilo) in dinamicni (spletna stran) obliki. Microsoftove varnostne vsebine, objavljene na spletu, se obcasno spreminjajo v skladu z novimi informacijami. Ce zaradi tega pride do nedoslednosti med informacijami v tem sporocilu in informacijami na spletu, veljajo varnostne informacije na Microsoftovi spletni strani.

Ce imate kakršnakoli vprašanja glede tega obvestila, se obrnite na svojega tehnicnega skrbnika racunov (Technical Account Manager) ali svetovalca za podrocje razvoja aplikacij (Application Development Consultant).

Hvala,

Microsoftova skupina za zagotavljanje varnosti strank


Comments (0)

Skip to main content