Offline Virtual Machine Servicing Tool 2.0 – brezplačno na spletu


Ce uporabljate ali nameravate uporabiti Microsoftovo virtualizacijo in jo želite dobro upravljati z orodji iz družine System Center, potem je Offline Virtual Machine Servicing Tool 2.0 prava stvar za vas. Zakaj? Ce imate narejeno knjižnico predlog virtualnih strojev, ki niso v uporabi se prej ali slej zgodi, da je potrebno tudi na te virtualne stroje namestiti popravke. Najbolj smiselno seveda je, da imate v knjižnici vedno pripravljene predloge s vsemi popravki. Temu je namenjen Offline Virtual Machine Servicing Tool 2.0. Omogoca vam, da v casu manjše obremenitve vaše IT infrastrukture uporabite to orodje za namešcanje popravkov na predloge v knjižnici.

Proces je približno takšen. Ob vnaprej dolocenem casu in na vnaprej dolocen strežnik gostitelj (host) se zaporedno prenašajo predloge virtualnih strojev, se na gostitelju zaženejo, vanje namestijo potrebni popravki, ugasnejo in pospravijo nazaj v knjižnico (glej shemo spodaj).

Arhitektura uporabe Offline Virtual Machine Servicing Tool 2.0

Rešitev je sicer zelo enostavna, vendar pa vam dobro rešuje problem, ki se neizbežno pojavi ob uporabi virtualnih strojev, ki niso v uporabi.

Tomaž

Comments (0)

Skip to main content