TechEd IT Professionals 2008


Zacelo se je.. v Barceloni, 3.11. Lep soncen dan, palme ob glavnih ulicah, nasmejani Španci, ki veselo preckajo ceste ob rdecih luceh..:) Zunaj in znotraj ogromnega objekta "Centre Convencions Internacional Barcelona - CCIB", ki gosti letošnji TechEd dogodek, se zbirajo IT strokovnjaki iz vse Evrope in izven stare celine.

Prvi dan je namenjen spoznavanju dogodka, vsebine, IT kolegov, predavateljev, pregled in odlocanje o tem, kaj vse si bomo ogledali.. in nenazadnje samega mesta v bolj vecernih urah. Najpomembnejši dogodek je seveda Keynote - uvodno predavanje, ki nakaže smernice dogodku in dogajanju v tej industriji. Brad Anderson je s svojimi sodelavci pripravil kup dobrih sporocil o novostih, dogajanju v IT industriji, kaj se razvija in kaj se lahko pricakuje v prihodnosti.

081103_TechEd_Barcelona 002

Eno pomembnejših sporocil in tematik je Dynamic IT - kot kljuc do efektivnega upravljanja z infrastrukturo in kljuc do inovacij, ki se razvijajo na podocju informacijske tehnologije. Najbolj izpostavljene prioritete današnjega ITja so predvsem virtualizacija, cloud services, complience, business intelligence, dostop do podatkov od kjerkoli in okoljevarstven pogled na IT - o vseh teh temah bomo v prihodnosti še slišali in napisali. Velik poudarek Microsofta je družina izdelkov System Center za upravljanje z infrastrukturo. Virtualizacija je tu, z novimi najavljenimi produkti spodaj je in bo na voljo mocna platforma za virtualizacijo strežnikov, namizij, aplikacij, prezentacij.. Prikazan je bil tudi video, kako si z Microsoftovimi produkti in orodji pomaga pri boljšem uspehu pomaga nogometni klub A.C. Milan.

081103_TechEd_Barcelona 024

Najave novosti so kljub soncnemu vremenu deževale:

- Windows Server 2008 R2

- Hyper-V Server

- System Center Virtual Machine Manager 2008

- Application Virtualization 4.5

- Assessment and Planning Toolkit 3.2

- System Center Operations Manager 2007 R2

- SQL Server "Kilimanjaro" in z njim Self Service Analysis "Gemini"

- Windows Azure Services Platform

- in še in še..

 

Pomemben del dogodka je tudi Partner Expo, kjer Microsoft s kljucnimi partnerji prikazuje skupne rešitve in tehnologije na podrocju infrastrukture, izobraževanja, razvoja in zabavnega dela industrije.

081103_TechEd_Barcelona 036 081103_TechEd_Barcelona 042

 

O vseh novostih bom še pisal in govoril. Se beremo/vidimo.

Lep pozdrav iz Barcelone.

Matjaž

Skip to main content