4. Microsoftovo varnostno poročilo in celovita varnost


V zadnjih tednih je Microsoft na podrocju varnosti izdal dve pomembni vsebini.

Prvi je redno polletno varnostno porocilo (Microsoft Security Intelligence Report). Porocilo prikazuje poglobljen pregled trendov ranljivosti programske opreme, zlonamerne in neželene programske kode ter izkorišcanje ranljivosti programske opreme. Pokriva drugo polovico koledarskega leta 2007. Osnovan je na podatkih vec sto milijonov uporabnikov operacijskega sistema Windows in nekaterih najbolj obiskanih spletnih servisov. Pretekla porocila in vec informacij lahko najdete tukaj.

Druga pomembna vsebina se nanaša Microsoftovo iniciativo "Trustworthy Computing". Znotraj te iniciative želi Microsoft spodbuditi dialog glede celovite varnosti na internetu. Internet je postal takšen del našega vsakdana v razvitem svetu, da je varnost in vprašanja povezana z njo na internetu kljucna za uspešen razvoj interneta v prihodnje. V ta namen smo pripravili dva vira:

Karkoli si mislite o povezavi Microsofta in varnosti, vam zagotavljam, da se trudimo po najboljših moceh varnost na vseh podrocjih informatizacije našega življenja.

Tomaž

Comments (0)

Skip to main content