Funkcionalnosti virtualizacije v Windows Server 2008 so sedaj znane


19. 3. smo pri Microsoftu objavili "Release Candidate" tehnologije Hyper-V, ki je namenjena strežniški virtualizaciji. Nadgradnjo Windows Server 2008 na Hyper-V RC0 lahko prenesete tukaj. Navodila za namestitev Hyper-V RC0 so tukaj. Kljucne funkcionalnosti Hyper-V so opisane tukaj.

Strežniška virtualizacija v Windows Server 2008 bo imela dve pojavni obliki, kot:

  1. vloga v okviru polne razlicice strežnika (po namestitvi Windows Server 2008 je potrebno izbrati Hyper-V vlogo - enako kot npr. IIS7). Na voljo bo v vseh razlicicah Standard, Enterprise in Datacenter.
  2. samostojen strežnik (to bo po velikosti izredno majhna razlicica, ki bo vsebovala samo jedro, gonilnike za strojno opremo in funkcionalnosti za upravljanje virtualne infrastrukture).

Hyper-V deluje samo na 64bitni razlicici Windows Server 2008 in je trenutno na voljo za preizkus samo v okviru polne razlicice Windows Server 2008. Ce jo želite preizkusiti potrebujete strežnik ali PC, ki ima Intelovo ali AMDjevo strojno podporo za virtualizacija (AMD-V ali Intel VT) ter Data Execution Prevention. Ce imate obstojece Virtualne strežnike, boste VHD datoteke lahko prenesli, konfiguracijske datoteke (.vmc) pa je potrebno oblikovati ponovno.

Koncna razlicica je predvidena za izdajo do zacetka avgusta 2008.

Želim vam prijetno in uspešno testiranje.

Tomaž

Comments (0)

Skip to main content