Razvoj strežnika Windows Serverja 2008 je zaključen, sedaj je čas za testiranje in uvajanje (dobavljivost, cene, kako testirati)


Verjetno že veste, da je bil v 4. februarja zakljucen razvoj strežnika Windows Server 2008 in je bil dan v proizvodnjo (Released to manufacturing). Spodaj je casovnica objave/dobavljivosti Windows Serverja 2008 v Sloveniji:

  • narocniki MSDN/TechNet že imate na voljo testne razlicice na omenjenih portalih,
  • za obstjece stranke s Software Assurance (ki zagotavljanja nove razlicice programov) bo prenos na voljo proti koncu februarja,
  • v marcu se bo zacela prodaja v ostalih nacinih licenciranja (nakup s strojno opremo in kolicinsko licenciranje),
  • virtualizacija (Hyper-V) bo na voljo do 180 dni po izidu - torej najkasneje v zacektu avgusta in distribuirana kot popravek Windows Serverja 2008.

Razlicice Windows Serverja 2008, ki bodo na voljo so:

image

Kot je razvidno zgoraj bo mogoce dobiti Windows Server 2008 z virtualizacijsko tehnologijo, brez nje ali pa samo virtualizacijo. Vec o tem si poglejte tukaj.

Majhne spremembe bodo v licenciranju, saj zaradi uvebe virtualizacije sedaj tudi standardna razlicica vkljucuje eno virtualno istanco operacijskega sistema. Vec o licenciranju si lahko ogledate tukaj.

Tisti, ki iz kakršnega koli razloga nimate proste strojne opreme imate naslednje možnosti za testiranje, ki ne zahtevajo instalacije Windows Server 2008:

  • testna vožnja - kjer lahko WS preizkusite v virtualnem okolju posamezne scenarije korak za korakom,
  • virtualni laboratorij - tukaj boste na naši opremi lahko testirali posamezne scenarije brez namešcanja na vašo strojno opremo.
  • Virtualni trdi disk (VHD) (zaenkrat še Beta 3) - prenesite si že instaliran virtualnih trdi disk in ga testirajte v vašem virtualnem okolju.

Pa veliko užitkov pri testiranju.

Tomaž

Comments (0)

Skip to main content