Jutri se začne TechEd IT Forum v Barceloni


IT Forum je Microsoftov najvecji dogodek v Evropi in je letos razprodan z vec kot 5000 udeleženci. Zaradi svoje velikosti se v tem obdobju (in teden prej, ko je dogodek za razvijalce) predstavlja veliko novosti. V tem prispevku bom predstavil par novosti, ki so bile predstavljene v preteklem tednu. V naslednjem tednu pa se bom veckrat javil iz Barcelone, kjer bom skupaj s še vec kot štiridesetimi Slovenci.

V sredo 7. 11 je bil prvic podanih vec informacij o infrastrukturni strežniški rešitvi za srednje velika podjetja. Do sedaj smo o nje govorili kot Windows "Centro", sedaj pa je postal Windows Essential Business Server. Ce poznate Windows Small Business Server, je to podobna rešitev, le da je v osnovi vecstrežniška. Njen osnovi cilj je pomagati IT strokovnjakom v podjetjih, ki imajo med 50 in 250 racunalniki. To velikost so izbrali zato, ker so IT strokovnjaki v takšnih podjetjih vecinoma generalisti po sistemu "šišam, brijam, zube vadim" - delajo vse kar je potrebno, da sistem dela in so uporabniki zadovoljni. Sam sem govoril s produktno skupino pred casom in izdelek ne bo samo skupek posameznih izdelkov ampak je nadgrajen z dobrimi praksami, ki preko carovnikov pomagajo IT strokovnjakom cim bolj enostavno upravljati IT infrastrukturo - torej prihraniti cas. Ocenjujejo, da bo potrebno 75% manj korakov za izvedbo posameznih opravil.

Essential business server je sestavljen iz treh ali štirih strežnikov in bo baziral na strežniku Windows Server 2008. Vkljuceni bodo še Exchange Server 2007, System Center Essentials, Forefront Security for Exchange, naslednja razlicica strežnika ISA in SQL Server 2008 (v razlicici Premium).

Tomaž

Comments (0)

Skip to main content