Microsoft Solution Accelerators


Microsoftove spletne strani so tako obsežne, da žal tudi zaposleni velikokrat ne vemo, kaj vse se na njih nahaja. Danes sem po nakljucju naletel na podstran TechNet strani, ki se imenuje Solution Accelerators.

Na njej je kup zanimivih navodil oziroma priporocil, ki IT strokovnjakom pomagajo pri namestitvah in uvajanju Microsoftovih rešitev. Na primer kako je najbolje izvesti uvedbo Windows Viste in Officea 2007 ali pa kako nacrtovati varno uporabo administratorskih racunov na Windows XP.

Zadnji objavljen »Solution accelerator«, ki me je napeljal k tej objavi, so brezplacna, testirana navodila in orodja za borbo proti zlonamernim napadom ter restavracijo okuženih sistemov. Le-ta vam pokaže kako je mogoce uporabljati Windows Preinstallation Environment (Windows PE) za odkrivanje zlonamernih programov z uporabo temeljitega »off-line« pregleda racunalnikov, ki omogoca odkrivanje zlonamernega programja, skritega v operacijskem sistemu. Ko zlonamerno kodo odkrijemo in lociramo, jo je lahko hitro odstranimo z okuženih racunalnikov s pomocjo brezplacnih orodij, kot je Microsoftov Malicious Software Removal Tool.

Dobili boste odgovore na vprašanja, kot so:

  • Kaj je kljucni elementi zanesljivega in ucinkovitega nacrta za odpravo izbruhov zlonamernih programov?
  • Kako pripraviti t.i. »bootable CD«, ki omogoca »off-line« preverjanje virusov?
  • Kako odkriti in odpraviti viruse in druge zlonamerne programe iz operacijskega sistema?

Ce ste do sedaj brali tole objavo, je verjetno cas, da klikneta na tole povezavo in si preberete vec o tej temi.

Tomaž

Comments (0)

Skip to main content