Azure újdonságok TechEd 2014


Számos újdonságot jelentett be a Microsoft az amerikai TechEd konferencián amelyek a Microsoft Azure szolgáltatással kapcsolatosak. Az alábbi új és kibovült funkcionalitásokról bovebb információk ezen a blogon érhetoek el.

A legfontosabb újdonságok amiket kiemelnénk:

 1. Altalános célú VM-ként is elérhetoek az A8 és A9 méretu virtuális gépek (eddig csak HPC célokra voltak)
  8 core 56GB RAM / 16 core 112GB RAM, 40Gbit/s InfiniBand és RDMA elérés. Részletesebb információ a gépkategóriákról.
 2. Nagymennyiségu adat import-exportja immáron Európában is (akár 10db 4TB HDD futárpostával). A korábban csak preview és US-only szolgáltatás immáron hivatalosan támogatott itthonról is, FedEx-el lehet beküldeni a BitLockerrel titkosított drive-okat az Azure adatközpontba, hiszen nagyobb adatmennyiség internetes feltöltésénél ez jóval gyorsabb lehet. Részletes információk.
 3. Közvetlen DR replikáció Azure-ba virtualizációs rétegben (preview) Az eddigi alkalmazás szintu DR replikáció (pl. SQL, fileserver) mellett most már közvetlenül a földi/hosting rendszer virtualizációs rétegébol lehet komplett katasztrófa helyreállítási rendszermásolatokat fenntartani az Azure-ban a jövo hónaptól preview állapotban elérheto szolgáltatással. Ezzel párhuzamosan a jelenleg Hyper-V Recovery Manager néven ismert szolgáltatást átnevezésre kerül Azure Site Recovery-re.
 4. Azure RemoteApp – desktop alkalmazás távoli publikációs szolgáltatás (preview – INGYENES!) A RemoteApp képesség a felhoben is elérheto „SaaS/DaaS” megoldásával hamarosan sokkal egyszerubb meglévo hagyományos vállalati alkalmazásokat Azure-ba költöztetni: a távoli eléréshez immáron nem szükséges külön RDS (terminal) Windows Server farmot építeni és adminisztrálni – elég egy feltöltött virtuális szerver sablonból kipublikálni az alkalmazást. A felhasználók bármilyen eszközrol (PC, mobil, tablet) böngészobol érhetik el a kipublikált alkalmazást. Lehetséges hibrid és cloud-only rendszereket is így üzemeltetni. A gyárilag preparált alkalmazások között az Office 2013 alkalmazásai találhatóak meg jelenleg. A preview során ingyenes 2x10 userre – vigyázat: 15 nap inaktivitás után törlodnek a tesztrendszerek! További információ,és kipróbálás.
 5. SMB alapú fájlmegosztás VM-ek között - Azure File Service (preview) Egy újabb tárolási alternatíva jelent meg, egyelore az Azure VM-ek közötti adatmegosztásra. További információ.
 6. Hálózati újdonságok: Site-to-Site VPN több telephellyel, és VNET-VNET összeköttetési lehetoségek. További információ
 7. Nyilvános IP rezervációja, instance-onkénti nyilvános IP, belso load balancer. További információ

Comments (1)

 1. Andras says:

  7-es pontnak orulok talan a legjobban..!
  A.

Skip to main content