Megjelent a System Center 2012 R2 – Update Rollup 1


Két héttel ezelott megjelent a System Center 2012 R2 – Update Rollup 1 (http://support.microsoft.com/kb/2904734).

Mielott rohamtempóban mindenki feltelepíti az aktuális frissítéseket a környezetére, javaslom olvassa el és végezze el a Release Notes-ban leírtakat. Mivel a frissítések Windows Update-n keresztül is publikáltak, könnyu átsiklani ezen. Én magam is elmulasztottam ezt, okozott is fejfájást a saját tesztkörnyezetemben.

A környezetemben épp egy VMM + Windows Azure Pack párossal dolgoztam, amikor is a korábban jól muködo subscription létrehozás folyamatosan hibára futott. VMM oldalon az alábbi hiba jelent meg a job historyban:

Error (20413)
VMM encountered a critical exception and created an exception report at C:\ProgramData\VMMLogs\SCVMM.18542380-1bb5-494e-aeb1-6ee100569c09\report.txt.

Recommended Action
See the report for more details and search user forums for well-known failure root causes for self-help.

A riportba belenézve az alábbi meglepo üzenet fogad:

System.Data.SqlClient.SqlException: Procedure or function prc_RBS_UserRoleSharedObjectRelation_Insert has too many arguments specified.

Hosszas keresgélés után jutottam el az SCVMM 2012 R2 – Update Rollup 1 leírásához (http://support.microsoft.com/kb/2904712/), ahol világosan olvasható az alábbi figyelmeztetés:

After you install the update package, you must apply the following SQL script on your Virtual Machine Manager Microsoft SQL Server database for Update Rollup 1 to function correctly.

És valóban, a megadott scriptet lefuttatva és újrapróbálva a muveletet minden megjavult. Mindig van mit tanulni 🙂

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    Ennek az SQL scriptnek a le nem futtatása okozhatja azt ha a WAP subscription-ok “Active (out of sync)” állapotban maradnak, vagy ha egy WAP Plan módosítása esetén a resource quote cannot be set hibaüzenetet kapjuk

Skip to main content