ConfigMgr 2012 kliens site hozzárendelés Group Policy-val


Pár napja újra kellett installálnom a ConfigMgr klienst egy olyan gépen, amely korábban egy másik infrastruktúrához tartozott. A kliens telepíto varázslóban kiválasztottam az “Always install the client software” opciót, és a telepítés a ccm.log és ccmsetup.log fájlok szerint sikeresen le is futott. Ennek ellenére az eszköz továbbra sem látszódott kliensként a konzolban. A ConfigMgr applet a Control Panelben csak a két default lehetoséget (Machine és User Policy Retrieval & Evaluation Cycle) mutatta, tehát a kliens nem kapott policy-t.

 

A Locationservices.log-ot megnyitva a következoket láttam:

 

clip_image002

 

Az elso sor tanúsága alapján a klienst egy Group Policy bejegyzés rendelte az EU1 site-hoz, hiába tartozik egy GE0-hoz rendelt boundary groupba.

Ezt az assignmentet egy olyan Group Policy template írja, amelyik a következo három registry kulcsot hozza létre és konfigurálja:

 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SMS\Mobile Client\GPRequestSiteAssignmentCode

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SMS\Mobile Client\GPSiteAssignmentRetryDuration(Hour)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SMS\Mobile Client\GPSiteAssignmentRetryInterval(Min)

 

Az elso állítja be a site kódot, a második és a harmadik azt szabályozza, hogy milyen gyakran és mennyi ideig próbálkozzon a kliens a site beállításával.

 

A beállításokról többet az alábbi TechNet cikk tartalmaz

 

How to Assign Configuration Manager Clients to a Site

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb680370.aspx

 

A registry kulcsokat létrehozó és beállító ADM template a ConfigMgr site server Tools\ConfigMgrADMTemplates könyvtárában található. Importálás (Group Policy Management Editor --> Add/Remove Templates) után a Classic Administrative Templates ADM\Configuration Manager 2012\Configuration Manager 2012 könyvtárába kerül, itt lehet a kívánt értékeket beállítani.

 

clip_image004

 

Miután a Group Policy a jó site code-ra lett módosítva a kliens sikeresen bejelentkezett a Management Pointhoz, és elkezdett muködni.

 

Ha valaki a GPO konfigurálása helyett el szeretné a bejegyzéseket a registry-bol, akkor hasznosnak találhatja az alábbi blogban található scriptet:

http://myitforum.com/myitforumwp/2012/10/05/configmgr-client-gpo-assignment-removal/

 

 

Tamás


Comments (0)

Skip to main content