Privát felhő üzemeltetés: Üzleti kapcsolatok kezelése (Business Relationship Management)


Ebben a cikksorozatunkban a privát felho megoldások üzemeltetéséhez kapcsolódó megközelítést tekintjük át. Ez a cikksorozat nem technikai hanem üzemeltetés módszertani megközelítést, filozófiát mutat be, azt hogy az ITIL/MOF alapú üzemeltetési módszertant mivel érdemes kiegészíteni, milyen területeket érdemes újra gondolnia olyas valakinek aki egy privát feljo infrastruktúra üzemeltetésében gondolkodik. Ez a cikkünk a üzlettel való kapcsolatok kezelésérol szól.

Üzleti kapcsolatok kezelése (Business Relationship Management)

A Business relationship management a jelenti a kapcsolattartást az üzleti és az IT között, amely stratégiailag kiemelt fontosságú. Az üzlet határozza meg a szükséges szolgáltatások funkcionalitásait, amelyek biztosításában az IT a partner. Az üzlet ilyenkor szorosan együtt kell, hogy muködjön az IT-val hogy visszajelezzen, hogy a jelenlegi és jövoben kapacitás igények kielégítése megfeleloen történik-e.

Az privát felho szolgáltatás esetében a business relationship management az alábbiak meghatározásában kulcsfontosságú:

  • A kulcs üzleti szempontok a privát felho használatára (költség, minoség, növekedési képesség)
  • A szolgáltatás követelmények (funkcionalitás, minoség, költség, mozgathatóság)
  • A tervezett terhelés meghatározása

Business relationship management nem egy egyszeri tevékenység, amit csak a privát felho szolgáltatás elején kell „megejteni”. Ennek egy folyamatos tevékenységnek kell lennie amely rendszeresen ellenorzi és visszajelzi, hogy a szolgáltatás továbbra is kielégíti-e az üzleti igényeket.

Az privát felho szolgáltatás üzleti mozgató rugói

Az alábbiak segítenek megérteni, hogy hogyan vizsgáljuk mik az üzleti mozgató rugói a privát felho szolgáltatás használatának.Az üzemeltetési modellt aztán ezen prioritások mentén szükséges kialakítani.

Költség

A legnagyobb költség egy adatközpont üzemeltetésében az energia. Ebbol kifolyólag a legnagyobb költség megtakarítás az energia fogyasztás csökkentése révén érheto el. Ha a költség a legfobb mozgató rugó, abban az esetben a kialakítandó adatközpont energiafelhasználás hatékonysága kulcs kérdés. Energia hatékonyság növelésében még szerepet játszhat kialakítandó szolgáltatás rendelkezésre állási modellje, használt hardver kialakítás, tervezettt VM sablonok kialakítása, stb.

Minoség

Abban az esetben ha a minoség a legnagyobb prioritás abban az esetben a több telephelyes katasztrófa turo kialakítás játszhat szerepet, hozzátéve a telephelyen belüli redundáns kialakítást

Gyors reagálás

Amennyiben a gyors reagálás képessége a legfontosabb abban az esetben a kialakítás a rugalmasságra (pl.: többféle VM sablon használata), és a rutin feladatok automatizálására kell hogy koncentráljon.

Szolgáltatás követelmények

A szolgáltatás követelmények határozzál meg a szolgáltatás funkcionalitásokat (mint például: önkiszolgáló portál, VM sablonok, szolgáltatási szintek (SLA), VM költségek, hordozhatóság, stb.)

Funkcionalitás

A kialakítandó adatközpont szolgáltatások továbfejlesztésében számos fejlesztési lehetoség lehet, pl. számlázási rendszerrel való (BSS) integráció, költség visszaterhelés, belso költség elszámolás

Minoség

A szolgáltatás minoségek határozzák meg a rendelkezésre állást és a teljesítményt. Elképzelheto, hogy a nyújtott szolgáltatásokban többszintu rendelkezésre állás és teljesítmény igények kielégítésére is igény lehet az eltéro ügyfél igények, üzleti szolgáltatásokal szembeni követelmények teljesítése végett. Az üzemeltetésnek ehhez igazodnia kell.

Comments (0)

Skip to main content