Privát felhő üzemeltetés: A szolgáltatói megközelítés fontossága


Ebben a cikksorozatunkban a privát felho megoldások üzemeltetéséhez kapcsolódó megközelítést tekintjük át. Ez a cikksorozat nem technikai hanem üzemeltetés módszertani megközelítést, filozófiát mutat be, azt hogy az ITIL/MOF alapú üzemeltetési módszertant mivel érdemes kiegészíteni, milyen területeket érdemes újra gondolnia olyas valakinek aki egy privát feljo infrastruktúra üzemeltetésében gondolkodik. Elso cikkünk a szolgáltatói megközelítés fontosságáról szól.

A szolgáltatói megközelítés fontossága

Az IaaS alapú Private felho szolgáltatóvá válás legfontosabb kulcs üzenete a szolgáltatói megközelítés és filozófia meghonosítása az IT infrastruktúra üzemeltetésben. Ezalatt azt értjük, hogy a kiforrott szolgáltatás menedzsment (service management) üzemeltetés menedzsment (operations management) csapat és egységes üzemeltetoi csapat dolgozik együtt akik elsodleges célja az ügyfeleknek a szolgáltatás nyújtása és nem pedig az egyes komponensek muködoképességének biztosítása.

A hagyományos IT üzemeltetés az üzleti igények szerinti megoldások szállítására fókuszál. Ezek a megoldások aztán üzleti képességek (pl.: CRM) biztosítására fókuszálnak. Ezzel ellentétben egy IaaS privát felho szolgáltatással ahol az infrastruktúrát mint szolgáltatást biztosítja (virtuális gép) az IT. A szolgáltatás nyújtó üzleti célja a virtuális gépek (VM) biztosítása, így ok a VM-eket mint leszállítandó termékeket kell, hogy kezeljék.

  • VM-ek széles palettája kell, hogy rendelkezésre álljon ami a különbözo ügyfél igényeket tud kielégíteni
  • Biztosnak kell lenni, hogy mindig „van elég VM a raktáron” vagyis van elég kapacitás újabb VM-ek beüzemelésére
  • A szolgáltatás folyamatosan elérheto
  • Részletes és kello finomságú pénzügyi modell áll rendelkezésre a VM-ek árazásához

A következo ábra mutatja azokat a célokat amelyek szükségesek a szolgáltatás vagy üzemeltetés menedzsment ellátásához:

A következo modell mutatja, hogy milyen területeket kell lefedni az IaaS, PaaS és SaaS jellegu szolgáltatások biztosításához:

A következo cikkekben ezekbol a rétegekbol a kiemelt fontosságú elemek IaaS jellegu privát felho szolgáltatások üzemeltetésben betöltött szerepét mutatjuk be. Az itt bemutatandó területek az ITIL és MOF üzemeltetési módszertanokban meglevo elemek IaaS specifikumainak, IaaS jellegu szolgáltatás üzemeltetésre való alkalmazásának bemutatását tartalmazzák az egyértelmuség és az ismert ITIL és MOF fogalmakkal való egyszerubb összerendelhetoség végett az eredeti angol nyelvu elnevezés használatát megtartjuk.

 

 

Comments (0)

Skip to main content