Windows Server 2012 WSUS letöltési hiba


Egy közelmúltban felfedezett termékhibára hívnám fel a figyelmet, amely Windows Server 2012 WSUS letöltések esetén lép fel, kizárólag abban az esetben, ha proxy szervert használunk, és proxy autentikációra van szükség. 

Ilyen infrastruktúra esetén a BITS alapú letöltések sikertelenek.

Natív WSUS esetén a katalógus szinkronizálás gond nélkül lefut, kivéve a licenszszerzodések letöltése (EULA), illetve a frissítésekhez tartozó telepítofájlok letöltése ad hibát.

EULA

Configuration Managerbol indtott szinkronizálásnál az alábbi hibát kapjuk a Wsyncmgr.log-ban:

Failed to sync update a024086f-17fd-4875-8d84-a5d9a6811ed4. Error: The Microsoft Software License Terms have not been completely downloaded and cannot be accepted. Source: Microsoft.UpdateServices.Internal.BaseApi.SoapExceptionProcessor.DeserializeAndThrow

 

A hibát a Microsoft javította, jelenleg belso tesztelés alatt áll a javítás, és nemsokára hivatalos tudásbázis cikk is megjelenik errol.

Jelenleg a hiba elkerülésének módja a proxy autentikációhoz tartozó felhasználó, és jelszó eltávoltása (ami sajnos azzal jár, hogy ki kell kapcsolni a proxy autentikációt).

Itt felhívnám a figyelmet arra, hogy Configuration Manager integráció esetén nem megfelelo a WSUS konzolban a proxy autentikációt kikapcsolni, mivel a Configuration Manager a WSUS API-n keresztül ezt automatikusan felülrja! Kapcsoljuk ki a proxy autentikációt a Configuration Manager oldalon (és csak ott).

 

Comments (0)

Skip to main content