Mire figyeljünk az OS Deployment során System Center 2012 – Configuration Manager SP1-ben


Az SCCM vezérelt operációs rendszer telepítés elso lépése egy WinPE (Windows Preboot Environment) környezet indítása, amely a szükséges komponensek betöltéséért és telepítési szekvenciák futtatásáért felel. Ezt a WinPE környezetet az SCCM 2012 SP1-hez követelményként meghatározott Windows ADK (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30652) komponens tartalmazza, amely kizárólagosan WinPE 4.0-ás rendszert használ. A WinPE 4.0 gyakorlatilag a Windows 8 kernelre épül, ebbol adódóan a futtató számítógépen követelményként van meghatározva az NX, PAE és SSE2 processzorfunkciók támogatása (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/hh975398.aspx). Tapasztalat alapján ma a legtöbb környezetében található olyan kliensszámítógép, amely ezeket a feltételeket nem teljesíti. Ezeken a gépeken az operációs rendszer telepítés elso lépéseként történo WinPE környezet betöltése nem sikerül, a teljes telepítési folyamat meghiúsul.

Ahhoz, hogy melyik kliens felel meg a követelményeknek azt a CoreInfo-val (http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/cc835722.aspx) tudjuk lekérdezni. Az eredménynél az alábbi sorok számítanak. Ahol * van, az megfelel, ahol - az nem támogatott. Mindhárom funkciónak támogatottnak kell lennie.

CoreInfo

A probléma csak a System Center 2012 – Configuration Manager SP1 esetén áll fent. Jelenleg több kritikus bejelentett eset is van a Product Group-nál, de hivatalosan még nincs állásfoglalás. Egyelore az alábbi kerülo megoldásokat ajánlják:

Amint van friss információ a termékfejleszto csapattól, azt megosztom.

- Marci

Comments (0)

Skip to main content