Előre csomagolt eszközmeghajtók MDT/SCCM-hez


Az operációs rendszer telepítési feladatok sarkalatos pontja a telepítendo hardverekhez szükséges eszközmeghajtók biztosítása a telepítési folyamat számára. Ezek felmérése, kézi összegyujtése, MDT/SCCM-be importálása hosszadalmas muvelet, sok potenciális hiba forrása. Bár ezt teljes mértékben kiváltani egyelore nem lehet, szerencsére van lehetoség a könnyítésre - a vállalati környezetben használt számítógépek gyártói különféle módon segítik ezt a folyamatot. Lássuk miként:

Lenovo

http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?LegacyDocID=SCCM-INDEX

A Lenovo újabb modelljei számára elore elkészített driver gyujteményeket biztosít. Ezek alkalmazásként elérhetok, majd telepítés (=kicsomagolás) után INF-eket és telepítoket tartalmaznak. Ezeket a már megszokott módon kell integrálni a telepítési folyamatba (INF-eket driverként, telepítovel rendelkezoket alkalmazásként).

Screenshot (5) crop

 

Dell

http://en.community.dell.com/techcenter/enterprise-client/w/wiki/2065.dell-driver-cab-files-for-enterprise-client-os-deployment.aspx

A Dell elore csomagolt, tipikusan INF-eket tartalmazó CAB állományokat publikál. Ezek a csomagok gyakorlatilag "konyhakészek", közvetlenül használhatók importáláshoz. A CAB-ek külön elérhetok boot imagehez (WinPE különféle verziói), egyedi géptípushoz és teljes termékcsaládhoz is.

clip_image002

Ráadásnak részletes leírásokat készítettek a CAB-ek konkrét használatáról: http://en.community.dell.com/techcenter/os-applications/w/wiki/2555.dell-business-client-operating-system-deployment.aspx

HP

http://h20331.www2.hp.com/Hpsub/cache/509658-0-0-225-121.html

A HP Softpaq Download Manager alkalmazásán keresztül könnyen és gyorsan elérhetjük az adott géptípusra vonatkozó eszközmeghajtókat és alkalmazásokat. Az HPSDM lehetové teszi a meghajtók csoportos letöltését, emellett bizonyos géptípusok esetén elore összeállított CAB-eket is tartalmaz mind a WinPE, mind a telepített OS számára.

clip_image003

Fujitsu

http://support.ts.fujitsu.com/content/sccm.asp

A Fujitsu gyakorlatilag a Lenovo-nál megismert módon publikálja a csomagokat, zip formátumban. Vegyesen tartalmaznak INF és telepíto eszközmeghajtókat, kezelésük a megszokott SCCM/MDT folyamat.

clip_image004

Samsung

http://www.samsung.com/us/support/owners/product/XE700T1C-A01US

(Közvetlen linket nem találtam, de termékoldalon keresztül elérheto)

A Samsung eszközökhöz szükséges szoftvereket az SW Update alkalmazáson keresztül egyszeruen összegyujthetjük. A kívánt típus, altípus és operációs rendszer kiválasztása után az összes, adott modellhez elérheto szoftver és eszközmeghajtó megtekintheto és letöltheto. A letöltött eszközök a szokásos INF/alkalmazás alapon kezelhetok.

clip_image005clip_image006

Láthatjuk, hogy a gyártók bár különbözo mértékben, de mindannyian igyekeznek megkönnyíteni az adminisztrátor dolgát. Használjuk ki ezeket a lehetoségeket ahelyett, hogy támogatási oldalakat böngészünk letöltések után kutatva.

Comments (0)

Skip to main content