Configuration Manager 2012 SP1 nyelvi támogatás


Még az SMS 2.0 vezette be a különbözo nyelvek támogatására az ICP (International Client Pack) fogalmát. Akik régóta dolgoznak SMS-el SCCM 2007-el tudják, hogy az ICP2-ben van a magyar nyelvi támogatás, illetve hogy az ICP csomagok szintén Service Pack-onként frissítendoek. Ennek a fo kellemetlensége az volt, hogy az ICP1 az a termék (vagy SP) megjelenését követo +30. napon az ICP2 (amiben a magyar verzió is van) pedig a termék (vagy SP) megjelenését követo +60. napon belülre volt tervezve, így a magyar ügyfeleknek nagyjából ezzel a két honapos késéssel kellett számolniuk a bevezetéseknél.

Nos, a Configuration Manager 2012 mint oly sok mindenben ebben is jelentos újítást hoz. Megszunnek az ICP csomagok, helyette Server és Client nyelvi támogatásról beszélünk. Megszunik a régi problémák nagyrésze mint pl.: a ConfigMgr kiszolgáló telepített nyelve versus a csatlakozáshoz használt MMC nyelve és az ebbol eredo support esetek, és hasonlók. (Magyarországon mivel általában angol Server verziót használunk angol konzollal ez kevéssé jelentkezik)

Magyar nyelven a kliens komponensek és az Adminisztrátori konzol is elérheto. Az elérheto szerver és kliens nyelveket a Configuration Manager telepíto az elofeltételek letöltésekor letölti és csak azt kell kiválasztani a telepíto varázslóban, hogy melyik nyelveket akarjuk telepíteni:

Azoknak akik szeretnék, az Administrator konzol is elérheto magyar nyelven (a System Center 2012 SP1 óta):

 

Comments (0)

Skip to main content