Bemutatkozás


Szervusztok,

A blogunkban alapvetoen a System Center technológiával kapcsolatos híreket, megoldásokat, egyedi fejlesztéseket és ínyencségeket tervezünk publikálni, melyeket a munkánk (hobbink :)) során érdekesnek találtunk. Természetesen, ha lesz olyan konkrét megoldás vagy téma, amirol szívesen hallanátok, akkor jelezzétek és igyekszünk ezeket is napirendre tuzni. Amit szeretnénk minden olvasónktól kérni, hogy a bejegyzéseket értékelje és kommentezze is. Nálunk a visszajelzés kérése szakmai ártalom 🙂

Na de ki is az a Mi? Mi a Microsoft Magyarország alkalmazottai vagyunk alapvetoen mérnöki vénával, de azért néha merengon nézünk, hümmögünk, gondolkodunk és megpróbálunk okosakat mondani. Kronológiai libasort és ABC-t félretéve bemutatkozunk:

Butsy Imre - Terméktámogató mérnökként dolgozom a Microsoftnál 2008 elejétol. Elsosorban szerver virtualizációval (Hyper-V), illetve System Centerrel foglalkozom. Ez utóbbin belül abszolút preferencia a Configuration Manager, valamint jelentosebb idot töltök a Data Protection Manager és a Virtual Machine Manager termékeinkkel. Egyik kedvenc területem az operációs rendszer telepítés.

Vetró Dániel - 2012 óta dolgozom a Microsoftnál, mint Premier Field mérnök. Ezt megelozoen 10 évet dolgoztam egy nagyvállalatnál, mint Level 2 illetve Level 3 rendszermérnök, érintve szinte az összes Microsoftos technológiát. Elsodleges területem az Operations Manager, illetve az ezzel kapcsolatos Management Pack fejlesztések. Másodsorban Powershell, adatközpont automatizálás, üzemeltetés és rendszerfelügyelet támogatás. Posztjaim nagy része erre a két területre fog fókuszálni.

Lendvai Tamás - A Microsoftnál 2005 augusztusa óta dolgozom. Eloször a terméktámogató mérnökként, majd Premier Field Engineer-ként foglalkozom a System Center család tagjaival. A következo posztok a System Center 2012 termékcsalád tagjai közti integrációs lehetoségeket fogják bemutatni.

Csíki Márton - 2007 óta dolgozom a Microsoftnál, mint tanácsadó. Az elso projektem egy SCOM 2007 bevezetés volt és azóta is kisebb-nagyobb kitérokkel ezzel a technológiával foglalkozom. A terméket egyre jobban megismerve egyre jobban meg is szerettem azt és - hála a cégen belüli hatalmas felhalmozott tudásnak - gyakorlatilag minden kérdésemre hamar megtalálom a választ. Persze más a gyártó oldalon ülni, hiszen ahány ügyfél annyi igény, de ez adja igazán az egésznek az ízét. Az itthoni ügyfeleken kívül dolgozom esetenként külföldi cégeknek is.

Kocsis Attila - Marcival együtt, 2007-ben kezdtük a tanácsadói munkánkat. Navisiontol Exchangen át sok mindennel összehozott az élet, ma már idom dönto többségében szerver virtualizációval (Hyper-V) és System Centerrel foglalkozom (foként Configuration Manager/MDT és Virtual Machine Manager, utóbbi idoben Orchestrator). Posztjaim zöme utóbbi két technológia napi tapasztalatain alapul majd.

Janos

Takács János - 2005-ben csatlakoztam a Microsofthoz mint EMEA Premier támogató mérnök, az akkor még csak három tagból álló Manageability csapathoz. Az évek során láttam “felnoni” a termékeket, az SMS 2.0 és a MOM 2000 alapokból létrejött a System Center család. Másfél éve váltottam, mint nagyvállalati tanácsadó már sok mindennel foglalkozom, de az eredeti szerelem megmaradt. Kiemelten foglalkozom a Service Management témakörrel és a különbözo technológiák menedzselhetoségével, ebbol adódóan a System Center termékek kiterjeszthetoségével.

Benkovics Viktor - 2006-ban csatlakoztam a Microsofthoz - konzultációs és tréner múlttal - ahol jelenleg Principal Consultant pozícióban dolgozom A fo területem az üzemeltetés-támogatáshoz/fejlesztéshez kapcsolódó System Center komponensek, név szerint:

  • System Center Operations Manager (SCOM)
  • System Center Service Manager (SCSM)
  • System Center Orchestrator (SCO)

A bloghoz saját nézopontomból és tapasztalatomból táplálkozó, megoldás központú, áttekinto/megértést elosegíto cikkek tervezek írni, mivel a napi munkámban is sokszor élem meg, hogy ezen - tisztán technológiai cikkekben nem tipikusan megjeleno - információk segítenek olyan megértési szintekre jutni, melyek nagyon fontosak ezen termékek/komponensek megfelelo használatában. Mert bizony a fenti komponensek meglehetosen komplexek és szokcélúak, így a szakmai köztudatban (és bizonyos esetekben valóságban is) átfednek. És ez determinálja az elvárásoknak vélhetoen megfelelo - ám nem ideális komponens választásának lehetoségét, illetve a technológia (product) a másik két elengedhetetlen velejárójával (people – emberek és process – folyamatok, eljárások) nem szinkronban történo bevezetését, mely akár fordítva is elsülhet.Gyakori példa erre pl. SCOM bevezetése és testreszabása egy olyan szemlélettel, mely nem egyezik a felhasználó szervezet üzemeltetési modelljével, ami tipikusan többet árthat, mint használ.

Mivel a bejegyzéseim túlnyomó része nem publikus tényadatok, képességek felsorolása, hanem inkább azok értelmezése, valós életben történo felhasználása melyek a saját tapasztalatomból és meglátásaimból származnak, még ha túlnyomó részben egyeznek is, nem minosülnek a Microsoft hivatalos álláspontjának.

Székely Imre - 2008 óta dolgozom a Microsoft-nál, mint tanácsadó. A munkám jelentos részében foglalkozom System Center termékek bevezetésének tervezésével és implementációjával. A blogban személyes tapasztalataimat szeretném megosztani, amelyekrol úgy gondolom, hogy hasznosak lehet számotokra is.

Safranka Mátyás - 2004 óta dolgozom a Microsoftnál mint tanácsadó. A pályafutásom során végig a Nagyvállalti Szolgáltatások üzletágban dolgoztam, voltam tanácsadó, vezeto tanácsadó és jelenleg az Adatközpont és rendszerfelügyelet területért felelos architekt vagyok. Szakmai múltam tekintetében a Systems Management Server, a System Center Configuration Manager és a Windows munkaállomások tömeges terítése és felügyelete a fo szakterületem, tolem foként ebben a témakörben várhatóak írások.

 


Comments (0)

Skip to main content