Daniel, despre cum face Microsoft IT – inceputuri


Acum "cativa" ani cand m-am angajat la Microsoft, managerul meu de atunci (Dan Bulucea) m-a intrebat daca stiu Microsoft Office. Am raspuns: Da, chiar foarte bine! Replica lui a fost: pun pariu ca nu stii nici 10% din el. Evident m-am simtit frustrat. Cum? Eu care folosesc in fiecare zi Outlook, Word, Excel si PowerPoint sa stiu doar 10% din ele? Ei bine, azi, dupa atatia ani, dau in scris: avea dreptate! :).

Ba chiar mai mult, sunt convins ca (si stiu ca aici extind putin "aria de acoperire"), in 80% din companiile care detin produse Microsoft, se folosesc numai cca 20% din facilitatile produselor Microsoft implementate (stiti deja regula lui Paretto - se poate aplica foarte bine si aici cred eu).

Ce face Microsoft pentru a nu se incadra in acest 80%? Training catre angajati. In toate felurile: training in sali dedicate, training online, self-training, training pe email. Cum training pe email? Simplu: departamentul intern de IT trimite periodic un: IT Tip of the Week. In cateva randuri, cu doar cateva screenshot-uri se prezinta o facilitate  sau un produs. Incepand de saptamana aceasta vom pune aceste IT Tip-uri si aici.

Aveti in acest moment:

· Windows Live Family Safety

· World Wide Telescope

· Bings Maps Beta

· Microsoft Office PowerPoint 2010 - Broadcast  SlideShow

 

Exista atat tip-uri de folosit acasa sau la birou cat si, din cand in cand, cate un topic mai relaxant.

Cum puteti folosi acest site? Parerea mea ca in doua feluri: puteti initia in companiile voastre un program similar si in plus puteti recomanda acest site mai departe.

Ce ziceti? Merita sa faceti ceva similar? Incercam sa gasim ceva premii pentru cei care fac aplica ideea in companiile lor?

Comments (0)

Skip to main content