Partenerul nostru Maguay – despre servere pentru companii mici, puternice si la cost redus


Windows Server 2008 R2 Foundation este o tehnologie cost-effective, entry-level special creata pentru detinatorii de companii si profesionistilor IT care administreaza afaceri mici.
Impreuna cu partenerul nostru Maguay vom arata cum acest produs simplu de administrat ofera baza unei infrastructuri solide, incluzand partajarea de documente si resurse, remote access si politici de securitate. Avand interfata simpla si familiara Windows, WSF este simplu de implementat si rulat.


Vom parcurge impreuna, in sesiuni online,  trei scenarii: Active Directory si politici de securitate, Terminal Services, Partajare de documente si resurse.Dar … chiar e nevoie de un server veritabil pentru Windows Server Foundation?


Citam din spusese partenerilor nostri, la pregatirea acestor sesiuni online:


“Windows Server Foundation este versiunea aflata la baza sistemelor de operare tip server pe care o ofera in acest moment Microsoft. Un fel de „pistol cu apa” al sistemelor de operare tip server. Este teribil de ieftin si are aceleasi puncte tari ca si celelalte servere de la Microsoft, dar este limitat la un numar maxim de 15 utilizatori-client.


Am putea spune ca pentru o structura Active Directory cu maxim 15 utilizatori nu este nevoie de cine stie ce putere de calcul si in consecinta Windows Server Foundation ar putea rula confortabil si pe un PC normal, care costa mult mai putin decat un server. La urma urmelor, PC-urile actuale au procesoare multicore, de care sistemul de operare beneficiaza din plin, deci cu 8 GB de memorie RAM, aproape orice PC poate rula Server Foundation de la Microsoft.


Asa sa fie oare? Care sunt avantajele aduse de hardware-ul server veritabil, asa cum este Maguay QuickServer GP? Simplu!


Primul argument este timpul de functionare. Un server veritabil este proiectat pentru a functiona 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana, ceea ce nu putem spune despre niciun PC. Al doilea argument: hardware-ul pentru server include facilitati de negasit la PC-urile „normale” si  in primul rand cele privind securitatea datelor. Toate aceste facilitati sunt asteptate de un sistem de operare proiectat special pentru servere, asa cum este Windows Server Foundation, chiar daca acesta este „cel mai mic” server Microsoft. Asadar, folosind hardware adecvat, structura Active Directory pentru cei 15 utilizatori din domeniu va fi mult mai sigura, iar datele vor fi mai bine protejate. Deci raspunsul la intrebare este: „Da, Windows Server Foundation chiar are nevoie de un Server veritabil.”


Va puteti inscrie la aceste sesiuni de baza, accesand linkurile de mai jos:


18 martie: Windows Server Foundation: cum iti creezi Active Directory si cum iti securizezi reteaua


15 aprilie: Windows Server Foundation: Terminal Services


13 mai: Windows Server Foundation: Partajare de documente si resurse

Comments (0)

Skip to main content