Hyper-V este RTM! Si cateva exemple de implementari in productie….


Gata, e oficial, a aparut Hyper-V RTM! Informatii utile gasiti pe blog-ul lui John Howard, cat si pe site-ul oficial


In Romania sunt deja companii care au implementat Hyper-V in productie (inca de la versiunea RC0), iar feedback-ul este super.


Cateva exemple:


Transcent Consulting - www.transcent.ro 


Firma din Cluj, la inceput de drum. Folosesc o masina quad processor cu 8GB RAM. Masini virtuale instalate:


AD + MSSQL + Dynamics CRM 4.0 (productie)


CentOS + Groundwork (monitorizare si alerte, productie)


CentOS + TrixBox (VoIP, productie)


Exchange 2007 (teste)


Asa cum vedeti, pe langa tehnologie MS functioneaza in acest mediu virtual si tehnologie Open Source. Daca doriti mai multe informatii puteti trimite intrebarile dvs la adresa contact@transcent.ro


ICEPRONAV Galati - www.icepronav.ro


Am aflat de la IT Manger-ul companiei ca site-ul extern ruleaza pe un server Fedora, virtualizat cu Hyper-V. Din cate am inteles este doar inceputul procesului de virtualizare a infrastructurii acestei companii.


La final de blog, iata ce scrie Computerworld.com " As they did with Excel, the boys from Redmond get something right. In a word, it's impressive"


Sebi


 


 


 


 


 


 


 


Comments (8)

 1. Anonymous says:

  Noi am facut update de la RC0 la RC1 si apoi la…RTM si nu am intampinat deloc probleme. (singure probleme care puteau aparea si erau mentionate erau la saved state la VMs intre updateuri).

  Microsoft a specificat clar ca sunt versiuni Release Candidate si se subintelege ca nu e recomandat sa le folosesti in mediul de productie… doar daca vrei.

  Companiile mici/medii/mari doar de acum incep sa priveasca virtualizarea ca pe o solutie, asa ca pentru inceputnu li s-ar justifica caruta de bani pentru Vmware.

  Aici intervine Hyper-V care neavand costuri aditionale la o licenta de Server 2008, e perfect pentru acele companii.

 2. Anonymous says:

  Sebi zice că versiunea finală a hipervizorului de virtualizare de la Microsoft se poate descărca de pe

 3. Anonymous says:

  Prima impresie de lucru a fost nu foarte buna. Am incercat sa instalezi WinXp prin RDP – m-am chinui nitel pana am instalat integration Services 🙁 – mousul nu se integreaza si totul se face prin keyboard, insa dupa asta a inceput sa zboare. E totul normal cand se lucreaza pe o sesiune locala. (cred totusi ca un admin ar trebui sa se descurce doar cu keyboard 😀 ), insa cand se presupune ca Win2008 e intr-un datacentru si trebuie sa instalezi totul remote – este un mic discomfort.

  Mai mare problema am avut-o cand am instalat CentOS 5.2: prin RDP – mousul in genere nu mergea, doar in seiune locala.

  O alta chestie care m-a deranjat: am avut cateva masini virtuale pe Virtual PC. Am incercat sa folosesc fisierele .vhd – si marea surpriza – nu merge cu Virtual PC Addition, si nici uninstall nu poti face :(. A trebuit sa instalezi Virtual PC, sa fac uninstall la respectivele, dupa care sa pot install HyperV Framework.

  Inca un minus – lipsa support la USB in masinile virtuale, iar din cate am citit MS le va suporta in versiunile urmatoare.

  Insa la paragraful performante – lucrurile stau la nivelul cel mai inalt – practic totul zboara.

  Folosesc 2008 ca workstation + Hyper-V. Simultan ruleaza WinXP, win 2003 ca domen cotroler de test, si CentOS. Practic nu observ nici o franare. Configuratii modeste: 2GB ram, Core 2 duo  6320.

  PS: let’s go green 😀

 4. Anonymous says:

  Dragi castigatori, trimiteti-mi va rog adresa unde sa ajunga cele doua carti.

  Lore

 5. Anonymous says:

  Prima oara cand am pus Hyper-V (pe la sfarsitul lui Feb., cand 2008 era inca proaspat scos din cuptor) a mers entuziasmant de bine, si promisiunea ca va suporta snapshot-uri si chiar si drag-n-drop in/din host in/din guest il faceau sa fie aproape la fel de bun ca VMWare. Si pe deasupra, si gratis.

  Pe-atunci ma ocupam cu suport tehnic pentru o aplicatie mare cu 5 versiuni majore si 40 de service pack-uri. Cateva weekenduri mai tarziu, aveam masinile puse frumos si ruland voios pe Hyper-V.

  Totul roz pana cand…

  … pana cand a venit primul update pentru Hyper-V.

  Pe care l-am instalat constiincios.

  Dupa care n-a mai mers nici o masina.

  Dupa care au urmat injuraturile, regretele, lovirea capului in tablia biroului si copiatul de pe dvd-uri inapoi pe hdd (nu poti sa faci backup pe acelasi hdd, ceea ce nu e chiar util cand ai un singur hdd).

  In weekend ii vine randul, pentru teste, si versiunii finale. Sunt inca feature-uri care vor fi lansate mai tarziu, pentru ca dureaza pana vor fi gata, si nu se putea astepta cu lansarea (promisiunea MS a fost ca Hyper-V va fi lansat in versiunea finala in mai putin de 180 de zile de la lansarea Win 2008, si e bine ca s-au tinut de promisiune).

  Sper ca de data asta o sa fie o colaborare de mai lunga durata. Si cu deznodamant mai fericit.

 6. Anonymous says:

  @andreiun: Nu era mediu de productie, era o alternativa comoda la sistemul de virtual labs al companiei, care avea serverele undeva prin USA, si pe langa ca asteptai pana ti se deploy-a o masina te mai innebunea si latenta dupa. Faza ironica e ca pe atunci foloseau Virtual Server, si s-au hotarat sa treaca la VMWare taman cand a iesit Hyper-V.

  In alta ordine de idei, VMWare server e gratis, ca si Hyper-V. N-o sa contest ca e cel mai bun produs momentan (ESX e bine stabilit pe piata, insa costa), dar acum avem Xen sustinut masiv de Citrix si Hyper-V (MS). VMWare are competitie, se anunta vremuri grele pentru producatori.

  Sa speram ca asta va face mai usoara viata utilizatorilor.

 7. Anonymous says:

  Pana acum nu am apucat decat sa ma joc cu el, iar impresia a fost buna – integrarea cu Windows e buna, iar clientii pe Windows se inteleg chiar bine cu el.

  Avand in vedere ca este practic gratuit, iar echivalentele sunt chiar scumpe,  probabil va eroda destul de rapid cotele de piata ale VMWare et Co.

 8. Anonymous says:

  Halape, asa se intampla cand nu esti in TAP sau alt program care sa iti asigure support pentru versiuni beta. Aici e vina MS, ca a facut atata reclama la un produs care era inca in scutece si nu spus ce era important: "nu folosi asa ceva in mediu de productie pana nu zicem noi ca e gata". Ca testing/learning e ok.

  Legat de drag-n-drop guest/host … asta nu se aplica pentru produsele server. Asa ceva are rost doar pe workstation.

  Ca pret, cred ca aici e posibil sa fie avantajos (f. multe nu stiu dar cred ca prin pret va da MS lovitura). Totusi in a spune ca e aproape la fel de bun ca VMWare (care recunosc, e o caruta de bani) e cam deplasat. VMWare e liderul aici, cu tehnologie care e in fata cu ani buni. Eu zic ca MS nu o sa aiba nici macar in urmatoarea versiune ce are VMWare acuma.

  PS: Nu ma astept sa primesc vreun premiu pentru postul asta 🙂

Skip to main content