Profil de MVP: Andrei Ungureanu


DSC_0123

Zilele trecute am stat de vorba cu Andrei Ungureanu, unul dintre MVPii nostri, despre ce inseamna pentru el acest program. Andrei este MVP pe Windows Server System – Directory Services si, in aceasta calitate, a spus bazele, alaturi de alti entuziasti pe care vi-i vom prezenta de asemenea, comunitatii itboard.ro  - loc de intalnire online a multor profesionisti in infrastructura.

Andrei a scris si pentru TechNet cateva articole (despre RODC, Active Directory Database Mounting Tool, etc)

ro_itpro: Andrei, ce inseamna pentru tine programul MVP?

A.U.: Titlul de MVP a venit ca o recunoastere a muncii mele de mult timp si reprezinta o provocare permanenta. Acum trebuie sa muncesc mai mult an de an pentru a mentine acest premiu: cei din jur te considera un expert si asteapta multe de la tine. Muncesc mai mult pentru ca, o data ce ai fost numit MVP, nu mai vrei sa pierzi acest titlu.

ro_itpro: Daca ar fi sa ii pui lui Steve Ballmer o intrebare legata de Microsoft, care ar fi aceea?
A.U.: L-as intreba cam cat timp crede ca vom mai exista noi, sysadminii, in organigramele organizatiilor. Cat mai e pana cand toate aplicatiile vor sa fi hostate intr-un datacenter extern? Cand nu vor mai exista server web, servere de fisiere, de mesagerie sau de aplicatie in reteaua interna?

ro_itpro: Care crezi ca este cel mai bun software care s-a scris vreodata?
A.U.: Cred ca Norton Commander. Aduce lumina (o lumina albastra) intr-o lume in alb si negru a command promptului. Inca folosesc clone de Norton Commander in loc de Windows Explorer.

ro_itpro: Daca ai fi manager al Windows Server, ce ai schimba?

A.U.: Nu as schimba nimic pentru moment. As lua o pauza. Schimbarile nu sunt mereu bune. Sa lucrezi cu un produs a carui interfata a fost refacuta in multi ani este nu este chiar simplu. Oamenii care lucreaza cu serverele nu simt nevoia unor interfete noi sau a unor butoane stralucitoare. Ei au nevoie de un produs de incredere, fiabil, care sa aiba acele functionalitati de care au nevoie si sa functioneze  24x7. De asemenea, as lasa interfata sistemelor de operare de tip server doar in limba engleza. Aceasta este limba computerelor de aceea este obligatoriu ca un profesionist IT sa stie limba engleza.

ro_itpro: Care sunt cele mai  importante beneficii/imbunatatiri ale Windows Server? 

A.U.: Deoarece aria mea de competenta este Active Directory, pot spune ca cele mai importante sunt Read Only Domain Controller si Fine-Grained Password Policies. Erau asteptate inca de la Windows 2000 Server.

ro_itpro: Care este ultima carte pe care ai citit-o?
A.U.: Sunt ani buni de cand nu am mai citit altceva in afara de carti tehnice. Si toate cartile tehnice pe care le incep, le inchid dupa capitolul 3. Totusi am planuri sa incep si sa termin The Art Of Intrusion a lui Kevin Mitnick.

ro_itpro: Ce CD cu muzica ne recomanzi?
A.U.: In acest moment ascult Alicia Keys - As I Am… dar nu pot spune insa ca am un artist/gen favorit. Ascult tot ce prind pe radioul din masina. Fara manele bineinteles.

ro_itpro: Ce face din tine un super MVP?
A.U.: Nu ma consider un super MVP ... sunt doar un “computer geek” pasionat.

ro_itpro: Ce ai in geanta in care iti tii computerul?
A.U.: Car dupa mine foarte multe lucruri - multe fiind si redundante, cum ar fi: laptop, Play Station Portable (PSP), Zune Player, doua telefoane mobile, doua hard diskuri portabile si multe DVD-uri carora le-am pierdut numarul. Cred ca imi va trebui in curand o geanta mai mare

ro_itpro: Care este cel mai bun lucru care ti s-a intamplat de cand ai devenit MVP?
A.U.: Cred ca cel grozav lucru care mi s-a intamplat de cand sunt MVP a fost sansa de a participa la MVP Global Summit in aceasta primavara si de a intalni oameni extraordinari. E o senzatie foarte interesanta cand participi la un eveniment organizat special pentru MVP; o ai atunci cand peste tot in Redmond vezi afise cu reclama la acest eveniment sau cand zbori intr-un avion plin de MVP 🙂

ro_itpro: Ai un motto?
A.U.: Pe asta cred ca mi l-am facut singur (e in engleza si suna mai bine daca nu il traduc): It's not enough to do something right today; you'll need to do it every day.

ro_itpro: Care este eroul tau?
A.U.: Nu am un erou, insa consider ca sunt eroi toti cei care m-a ajutat sa ridic comunitatea de profesionisti IT itboard.ro si pe toti cei care investesc timp si resurse pentru a ii ajuta pe cei din comunitatea IT in general.

ro_itpro: Ce inseamna success pentru tine?
A.U.: Succesul, in opinia mea, e dat de cei din jurul meu. Cand cineva imi spune “multumesc”, in acel moment consider ca am facut ceva cu succes.


Comments (3)

  1. Anonymous says:

    MUZCA

  2. Anonymous says:

    MUZCA

  3. guta says:

    yutube

Skip to main content