Weer een geslaagde SQL PASS Avond


Dinsdag 4 oktober was het weer SQL PASS tijd. Ditmaal waren we weer te gast bij IVENT en niet zoals eerder in Amsterdam maar op voormalig vliegbasis Soesterberg. De officiersmess was ook de perfecte setting voor deze avond.

Ik zag bekende maar ook nieuwe gezichten, zeker de nieuwe gezichten maken de avond al geslaagd. Fijn om te zien dat steeds meer mensen de PASS avonden weten te vinden. Helaas was er ook één gezicht niet, André Kamman. Wegens ziekte verhinderd (sterkte André). Omdat André het eerste deel van de avond voor zijn rekening zou nemen moesten we op zoek naar een alternatief. Toevallig had Jasper Hengefeld, Sr. Ontwerper bij IVENT de week daarvoor een presentatie gegeven aan de ontwikkelaars bij IVENT over de wijze waarop zij beheer uitvoeren en waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Na overleg met Jasper hebben we besloten om die presentatie te laten zien en deze te gebruiken om een discussie op gang te brengen over de keuzes die gemaakt zijn. Er zijn leuke en interessante discussies zijn gevoerd. Zeker gezien de korte termijn waarop alles geregeld moest worden wil ik Jasper bedanken voor zijn inzet en het regelen van de lokatie.

Na de koffie was het dan Denali tijd en specifiek security in Denali. Er zijn heel wat features bijgekomen en zeker met betrekking tot Auditing. Maar ook Contained Databases, User-Defined Server Roles en Default Schema for Groups zijn een welkome aanvulling op de toch al uitgebreide featureset.

Mocht je nog vragen hebben of de presentatie van Jasper willen hebben neem gerust contact op.

Tot slot hier nog wat links:

Voor degene die speciaal voor het verhaal van André waren gekomen staat hier de meeste informatie:

Voor het Security in Denali gedeelte kun je hier op je gemak het hele verhaal nog eens bekijken, daar staat ook een link naar de slides: https://channel9.msdn.com/Events/TechEd/NorthAmerica/2011/DBI401

Als laatste een link naar de SQL Server Denali Productguide. Hier staat allerlei informatie over SQL Server Denali gebundeld en zijn er ook labs toegevoegd die je zelf kunt volgen. Het is even een download maar dan heb je wel alles bij elkaar.

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=27069

Ik heb een fijne avond gehad, weer wat nieuwe inzichten opgedaan en hoop iedereen terug te zien bij SQL Zaterdag op 12 november!

Comments (0)

Skip to main content