Nyheder i Windows Server 2012 R2


Windows Server 2012 R2 indeholder en lang række nyheder og forbedringer til eksisterende funktioner. Herunder er et uddrag af hvad der er på vej i denne nye server version.

 

Windows Server 2012 R2: Storage

Storage Tiering: Allerede i Windows Server 2012 blev der indført en række nye storage funktioner og med R2 kan vi se frem til endnu flere. Storage Spaces er Microsoft bud på software RAID og dette er nu udvidet med Storage Tiering, en funktion der gør det muligt at bygge et high-performace storage system som alternativ til SAN eller understøttelse af applikationer der kræver mange IO´s.

Live Migration Compression: For at forbedre hastigheden ved Live Migration i Hyper-V er det nu muligt at anvende Compression teknologi for at optimere på tid når virtuelle servere flyttes mellem 2 hosts. Denne teknologi gør det muligt at halvere tiden det tager at flytte en VM. Kombinere man denne teknologi med RDMA kan processen optimeres yderligere

 

Windows Server 2012 R2: Virtualisering

Generation 2 – VM: Èn af de helt store nyheder inden for Hyper-V er muligheden for G2 VM´s! Med moderne guest-OS er det muligt at droppe den traditionelle emulering af hardware for den virtuelle server da Windows Server 2012 R2 (Og Windows 8) er bygget til Virtualisering. Fordelene ved dette er potentielt mange da man slipper for BIOS emulering og guest OS kan udnytte hardware bedre.

Hyper-V Recovery Manager: En helt ny Windows Azure baseret service der gør det muligt at styre sine private datacentre gennem en Windows Azure service. Hyper-V Recovery Manager er en central administrationskonsol der gør det muligt at styre site-replication af virtuelle servere og evt. fail-over. (Bemærk at selve dataoverførelsen sker via eget WAN/LAN)

Shared VHDX: Denne funktion gør det muligt for flere Virtuelle servere at dele en enkelt VHDX fil. De virtuelle servere vil se den virtuelle haddisk som en Shared SAS disk og gør det muligt at bygge cluster på Hyper-V uanset hvilken storage platform man benytter.

 

Øvrige nyheder

Work Folders: En helt ny funktion i Windows Server 2012 R2 er Work Folders der giver brugerne mulighed for at få synkroniseret filer over Internet/LAN fra en Windows 8 PC til en Windows Server.

PowerShell 4.0: PowerShell er også blevet opdateret med en række udvidelser og nye funktioner. Særligt giver Windows PowerShell Desired State Configuration (DSC) nye muligheder for at styre konfigurationen af miljøet og services.

 

Windows Server 2012 R2 introducere mange flere nyheder, som alle er godt beskrevet på TechNet Library

Hent Windows Server 2012 R2 Preview

Comments (0)

Skip to main content