Fire steg til hvordan du kan oppnå en sky kompetanse!


 

 

 

Microsoft partnerprogram er bygget opp av tre medlemskapsnivåer, nettverk medlemskap, Microsoft Action Pack subscription (MAPS) og Microsoft Competencies på sølv eller gull nivå.

Det er helt gratis å opprette et nettverk medlemskap og dette kommer med grunnleggende fordeler som gir mulighet for gratis oppæring og trening for å komme i gang. På dette nivået vil man også få tilgang til ressurser for å komme i kontakt med potensielle kunder.

MAPS er et abonnement på årsbasis som koster ca US$475. På dette medlemskapsnivået vil man få tilgang til utviklerverktøy, interne opplærings materiale, samt tjenester og programvare som bedriften kan bruke for å teste med sine egne løsninger før man kommer til utrullingsfasen hos en kunde.

Det tredje medlemskapsnivået går på kompetanse opptjening. Dette betyr at du som partner oppnår kompetanser på et elite nivå som viser at du har ekspertise i Microsoft-teknologi. Kompetansene opparbeides ved å ta eksamener eller utføre online tester, at du kan vise til kundereferanser som kunden selv registrerer, og vise til at du som partner driver kundekonsumering eller har en andel kunder som bruker dine løsninger som er knyttet opp til kompetansen. Kravene er forskjellige i størrelse for hver kompetanse i deres egne nivåer på sølv og på gull.

I dag finnes det 17 forskjellige kompetanser i Microsoft partnerprogrammet, og utfra disse finnes det fem skykompetanser. Disse er Cloud Platform, Cloud Customer Relationship Management, Cloud Productivity, Small and Midmarket Cloud Solutions og Enterprise Mobility Management. Hver av disse fem er basert på et Sky produkt av Microsoft, og for å oppnå en av skykompetansene er det fire krav:

 

Demonstrere salgsomsetning

Hver kompetanse har sine egne krav, og avhengig av hvilken strategisk retning du har er det påkrevd at du som partner kan vise til skyomsetningen som du driver. Det finnes to forskjellige måter å tjene omsetning via dine kunder;

 • Digital Partner of Record (DPOR) er måten partnere viser at de bistår kunden med å ta i bruk teknologien. Dette betyr at kunden nominerer deg som partner, som har utført utrulling av produktet hos dem. Det å være en DPOR betyr at du som partner kan ha mulighet til å opptjene insentiver i form av penger som kan brukes i bistand med prospektive prosjekter. Les mer on den nyeste oppdateringen på dette her.
 • 'Partner Association' tillater kunden til å assosiere partnere som ikke er DPOR til å ha 'Delegated Admin Privileges' (DAP). Dette betyr at du som partner kan likevel kvalifisere din omsetning i oppnåelse til en skykompetanse.

 

Bestå tekniske eksamener

Å være teknisk opplært i Microsoft-teknologi bærer mye tyngde for kunder som leter etter godt kvalifiserte partnere. Hver kompetanse har et sett med vurderinger, eksamener og sertifiseringer som partneren er påkrevd til å ferdigstille. Disse tekniske krav forandrer seg ettersom produkt tjenester og krav i markedet endrer seg. Oversikt over kurs materiale for diverse eksamener og sertifiseringer finnes via Partner University Learning Paths.

Etter at et individ fullfører og består en eksamen eller sertifisering vil de bli en godkjent Microsoft Certified Professional (MCP) og vil bli tildelt en ID assosiert til dem. For at hver eksamen skal kunne godkjennes i oppnåelse mot en kompetanse er det viktig at denne personens MCP ID blir assosiert med organisasjonens MPN ID. Her kan du finne instruksjoner på hvordan man kan assosiere seg til en organisasjons i MPN.

 

Vise til kundereferanser

Som en del av stegene for å bli en gjenkjennelig sertifisert partner, er det å kunne bygge tillitt hos kunden. Microsoft krever at an partner kan vise til en kunde referanse i form av en bedrift fokusert kompetanse vurderinger. Dette gjøres ved at kunden gir en tilbakemelding på at de har jobbet med deg og at de er fornøyde med din leveranse. Referansene må bli godkjente av alle partier og av Microsoft før den kan bli brukt for opptjening til en kompetanse eller fornying av det i opptil to år. De fleste sølvkompetanser krever tre kundereferanser, mens gullkompetanser krever fem referanser.

 

Betale dekning av abonnementet

Dekning til abonnementet betales en gang i året uavhengig av hvor mange kompetanser ditt selskap opptjener i løpet av året. I FY17 var skykompetansene subsidiert (US$1,530 for Sølv og US$3,940 for Gull). Fra og med 1.oktober 2017 ble alle skykompetanse priser omgjort til å være lik pris som alle de andre kompetanser (US$1,670 for Sølv og US$4,730 for Gull). Denne prisendringen vil gjelde for partnere ved fornying av deres medlemskap.

Som fordel ved å oppfylle disse fire krav, vil partnere få følgende fordeler, i tillegg til grunn fordeler.

 • Utvidet skysupport
 • Økt antall brukslisenser
 • Garantert konto oppfølging
 • Berettigelse for insentiver

 

Tenker du på å bli sertifisert i Microsoft-teknologi men trenger hjelp med å komme i gang?! Cloud Enablement Desk (CED) kan bistå med å komme opp til sølv/gull status, hjelper deg med å utvikle virksomheten, samt få teknisk ekspertise innen salg av ledende skyløsninger. CED gir tilgang til en Cloud Program Specialist (CPS) i opptil seks måneder hvor du vil bli veiledet gjennom alle trinnene som vil gi sølv/gull kompetanse, og tilbyr alle tekniske og forretningsmessige ressurser og verktøy som trengs underveis.

For å være kvalifisert til å motta Cloud Enablement Desk-støtte, må du som partner;

 • Være et aktivt medlem av Microsoft Partner Network med en MPN-ID
 • Ha gjennomført minst minst `en skyhandel
 • Ikke ha en Microsoft Partner Sales Executive-kontaktperson (Partner ansvarlig).
 • Ikke ha en Microsoft skykompetanse

Ønsker din bedrift bistand med opptjening av sky kompetanser kan du nominere ditt selskap til Cloud Enablement Desk støtte her. 

FY17 Azure Mentor Program (AMP) og Office Mentor Program (OMP) er nå kombinert og konsolidert i Cloud Mentor Programmet (CMP). For å være kvalifiert til å motta CMP støtte, må du som partner;

 • Ha et Microsoft Action Pack Subscription (MAPS) eller ha et aktivst kompetanse (sølv eller gull).
 • Ha minst 3 opportunities i pipeline
 • Kunne dedikere minst 2 timer i uken til CMP
 • Ha startet et samarbeid med Microsoft med et prospektivt prosjekt eller annet.

Finn ut hvordan du står posisjoner ift markedet ved å ta denne vurderingstesten. Nominer deg til CMP her.

 

Start ditt medlemskap i dag via MPN hjemmeside og utforsk dine muligheter.

Følg oss på disse MPN Norge kanalene for stadige oppdateringer på nyheter, kursing, tips og kom i kontakt med andre partnere:

Facebook

Yammer

Twitter


Comments (0)

Skip to main content