Microsoft Mesterskap- en stafett for Microsoft partnere


Dette innlegget er skrevet av Vladislav Kazanski, salgssjef Microsoft Norge.

Hva gjør du i dag for å skaffe nye salgsmuligheter? Skaper du disse salgsmulighetene aktivt eller venter du på at kunden skal banke på døren din? Det gjelder vel ikke meg og oss, tenker du. Det gjør nemlig 90% av oss alle. Vi tror at vi er bedre enn gjennomsnittet. Det er vitenskapelig bevist : )

I løpet av mine siste 10 år i salg, har jeg oppdaget to typer Microsoft partnere: de som aggressivt venter på at telefonen skal ringe og de som driver aktiv jakt på nye salgsmuligheter hos nye og eksisterende kunder. Hvilke kategori tilhører du, og dine selgere? Tilhører du første kategori og pengene strømmer inn, vil jeg gjerne vite din hemmelighet og du er herved invitert til Oslos beste sushi på Tin Tin, på min regning!  

Rett før påske gjennomførte vi «Microsoft mesterskap» sammen med forfatteren av Mestringskoden og coach Jon Ivar Johansen fra Marshmallow og utvalgte partnere. Temaet var møtebooking. Vi hadde over 60 deltakere fra over 10 partnere. Denne dagen fikk nesten 1000 kunder en telefon og nesten 350 salgsmøter ble booket. Kanskje var det en av dine kunder som skal ha et møte med Ikt Gruppen, Lumagate eller Crayon som ledet arrangementet?

Vi hadde ambisjon om oppnå tre ting for deltakerne: skape motivasjon, inspirasjon og ha det gøy. Vi skulle booke møter med våre felles kunder og skape nye salgsmuligheter.

De aller beste, IKT GRUPPEN, booket over 14 møter i gjennomsnittet pr deltaker. Nøkkelen til suksess er gode forberedelser og «beste praksis». Dette er noe alle vet det, men er det mange som gjør det?

Her er et par tips fra de som lykkes med møtebooking:

 

  • Fokuser, bruk tiden til å booke møter, ikke til å gjøre noe annet som å svare på mail, Facebook osv. Det beste laget hadde faktisk ikke internett forbindelse på selve dagen, de skulle booke møter, det kalles fokus!

  • Forbered ringelisten, denne skal inneholde navn, direkte nr. og epost adresser.Du øker dine sjanser med hele 20% når du vet hvem du skal prate med hos kunden og kjenner til direkte nr, skal du snakke med økonomisjef, eller Arne Jensen økonomisjef?
  • Ha en «reason to call»: det kan være e-dm som er sendt på forhånd, seminar som kunden har deltatt på, deltakelse på en felles arrangement eller felles relasjon fra Linkedin.

  • Skal du booke møte, ring for å booke et møte, ikke selg på telefon, du prater deg bort

     

Etter hvert utvikler dere beste praksis: Hva gjør de hos dere som booker flest møter og appliser dette videre som en del av salgsprosessen. Ønsker deres selskap bistand med å utvikle «beste praksis» på hvordan dere kan bli bedre i salg,  ta kontakt med Jon Ivar.

Gikk du glipp av Microsoft mesterskap? Ta en titt på denne videoen . Ønsker du å delta neste gang ikke nøl med å ta kontakt med din partneransvarlig eller meg.

 

Med vennlig hilsen,

Vladislav Kazanski, salgssjef Microsoft Norge

Email: vladkaz@microsoft.com

 

 


Comments (0)

Skip to main content