Microsoft en attraktiv arbetsgivare för unga yrkesverksamma akademiker


Den 8 oktober presenterades de färska resultaten i undersökningen KarriärBarometern som varje år utförs av Universum. I kampen om Sveriges unga yrkesverksamma akademiker (young professionals) inom data/IT rankas Microsoft som den tredje mest attraktiva arbetsgivaren. Undersökningen omfattar cirka 17 710 respondenter som fått svara på frågor om preferenser i arbetslivet och karriärmål.

Microsofts Therese Thorstorp och Richard Lind var på plats vid Talent Excellens Awards för att ta emot diplom och blommor.

"Det är roligt att vi placerar oss bland topp tre, både av studenter i Företagsbarometern och nu även i Karriärbarometern bland unga yrkesverksamma akademiker med data/it-bakgrund" säger Therese.

KarriärBarometern är en heltäckande och årligen återkommande undersökning om karriärförväntningar och arbetsgivarpreferenser bland Sveriges unga yrkesverksamma akademiker, med syfte att hjälpa arbetsgivare att förstå och kommunicera med potentiell framtida arbetskraft. 2013 års undersökning genomfördes mellan juni och september och besvarades av totalt 17 710 yrkesverksamma akademiker, varav 9 759 young professionals. 

Foto Kristofer Hedlund, Universum


Comments (0)

Skip to main content