Uttalande om hur Microsoft besvarar regeringars krav på kunddata


Ett uttalande har publicerats på Microsoftbloggen "On the Issues"  som ger ett detaljerat svar på bland annat hur Microsoft arbetar med regeringars krav på kunddata.

Bloggposten tar tydligt avstånd från de felaktiga uppgifter som publicerats i vissa medier, och berättar även om vad vi gör för att få tillstånd att vara ännu mer transparenta.

Här finns bloggposten. 

 

Comments (1)

  1. Peter Kalvik says:

    Ja, när man läser bloggposten så står det ju helt klart att man kan få sin data genomläst om man i USA misstänks för något som inte alls behöver vara ett brott i Sverige. EX. om man i Sverige läcker information till en tidning om olagliga aktiviteter som begås av ett Amerikanskt företag så är man ordentligt skyddad av SVENSK lag (det är ju förbjudet att efterforska källor i Sverige). I USA däremot är det ett brott där man kan och ska efterforska vem som läckt informationen. Detta kan göra att man blir haffad i USA första gången man åker dit och blir dömd till fängelse utan att någonsin begått ett brott där. Aftonbladet har ju tex sin email på google apps, det borde inte vara tillåtet för en tidning att ha sina mail eller dokument utanför Sverige.

Skip to main content