Windows 8.1


Förra veckan skrev jag ett blogginlägg som gav en uppdatering kring statusen för Windows 8. Bland annat nämnde jag att över 100 miljoner Windows 8-licenser har sålts sedan releasen och att det nu finns sex gånger så många appar i Windows Store som det fanns i oktober. På Windows-bloggen går det idag att läsa om Windows 8.1.

Windows 8.1 är det officiella namnet på den uppdatering som Microsoft kommer att släppa senare i år. I den tidiga rapporteringen har bland annat namnet Windows Blue använts, men uppdateringen heter alltså Windows 8.1.

Windows 8.1 kommer att bygga vidare på, och utveckla det ekosystem som Microsoft släppte i och med releasen av Windows 8. Om du redan använder Windows 8 eller Windows RT kommer det vara gratis att uppdatera till Windows 8.1 och uppdateringen kommer att finnas att ladda hem i Windows Store när den släppts. 

En öppen testversion av Windows 8.1 kommer att släppas på årets BUILD-konferens 26-28 juni. Alla som har en Windows 8-licens kommer att ha möjlighet att ladda hem och prova testversionen.

Comments (7)

 1. Oscar Virot says:

  I den engelska windows bloggen står det "…“Windows Blue” will be called Windows 8.1 and will be a free update to Windows 8 for consumers …"

  Medans ni säger "Om du redan använder Windows 8 Pro eller Windows 8 RT kommer det vara gratis att uppdatera till Windows 8.1…"

 2. Oscar Virot says:

  @Andreas Jag hade samma fråga som Filip & Tony. Att det var tvetydigt om det gällde att det var gratis Windows 8, Windows 8 Pro eller Windows RT. Dock verkar det vara en helt okey delay från någon skriver tills man ser, då jag inte såg några kommentarer när jag skrev min. Nu ser jag att samma sak frågades 3 timmar innan.

 3. Hej,

  @Filip & Tony: Jag har korrigerat texten i blogginlägget för att det ska vara tydligare. Windows 8.1 kommer vara gratis för alla med en Windows 8-licens.

  @Oscar: Jag är inte säker på att jag förstår frågan. Windows 8.1 kommer att finnas tillgänglig i Windows Store-appen, så om du har Windows 8 kommer du kunna ladda hem uppdateringen gratis. Sitter du på en enterprise-licens kommer uppdateringen vara gratis så länge du är licensierad med Software Assurance. Om jag inte svarat på din fråga så ställ om frågan så ska jag försöka svara.

  Vänligen,

  Andreas

 4. @Oscar: Förseningen beror troligen på att vi varit tvugna att aktivera godkännande av kommentarer. När fältet är helt öppet får vi tyvärr en del problem med spam, därför måste en administratör godkänna varje kommentar innan den publiceras. Ber om ursäkt för fördröjningen

 5. filip says:

  Du säger att bara Pro och RT kommer få uppdateringen gratis medans engelska bloggen säger även vanliga Windows 8 får den gratis. Vilket gäller?

 6. Pierre Nilsson says:

  Windows 8 är bäst!

 7. tony says:

  Du nämner att det är Pro eller RT som får gratis uppdatering. Hur är det med oss som har Windows 8?

Skip to main content