Succé för DigiGirlz i Göteborg


DigiGirlz, Microsofts satsning på högstadietjejer, genomförs nu för första gången i Göteborg tillsammans med partnerföretaget Acando.

Arton tjejer från högstadieskolor runtom i Göteborg tillbringar tre dagar av påsklovet i Acandos lokaler där de bland annat får lära sig göra en podcast, bli experter på Windows 8 och lära sig Kodu, symbolprogrammeringsspråket från Microsoft som gör det lätt för alla att utveckla egna PC-spel.

"Vi vill gärna bidra till att fler tjejer väljer att utbilda sig inom teknik bland annat genom att visa hur mycket kreativa och roliga yrken det finns inom it" säger Åsa Wahlström, projektledare för DigiGirlz hos Acando.

DigiGirlz är ett globalt program som Microsoft initierat och som utförs tillsammans med partnerföretagen. Det syftar till att få tjejer i högstadiet att bli inspirerade och intresserade av teknikens möjligheter. Gymnasieskolor och högskolor har svårt att rekrytera tjejer till sina it-utbildningar och det här är ett av de sätt som Microsofts tillsammans med partnerföretagen jobbar för att göra något åt snedfördelningen.

"För oss på Acando är det väldigt givande att delta i DigiGirlz och ge unga tjejer en spännande och lättsam introduktion till teknikens värld. För mig och oss andra har det varit en energikick att få ha dessa engagerade, intresserade och sprudlande tjejer hos oss under påsklovet" säger Åsa Wahlström från Acando.

Comments (1)

  1. Joel Börjesson says:

    Det var kul att få komma dit och föreläsa om Sociala Medier, Ansvarstagande på nätet och grunderna i bloggande och podcasting. Hojta om ni gör liknande turnéer runt, så kommer jag gärna och föreläser då också 🙂 Framtidens ser ljus ut 🙂

Skip to main content