Microsoft utmanar på Earth Hour 2013


Liksom föregående år så uppmärksammar vi WWF Earth Hour här på Microsoft. Förutom att självklart släcka ner kontoret under Earth Hour, så matchar vi även donationer från personalen till WWF under veckan som leder upp till Earth Hour. Nytt för i år är också att Microsoft, i ett samarbete med CERO och Kista Commute, utmanar de medarbetare som i dagsläget tar bilen till jobbet att testa att åka kommunalt i två veckor mot att de får gratis SL-kort.

Microsoft är ett ansvarstagande företag som bryr sig om miljön, lokalt såväl som globalt.

Här i Sverige är Microsoft initiativtagare till Jobba hemma-dagen, en manifestation för fördelarna med flexibelt arbete, för såväl människan som för naturen. Läs mer i den debattartikel i Svenska Dagbladet som Microsofts vd Per Adolfsson skrivit på tillsammans med WWF, Gröna Bilister och Makalösa Föräldrar.

Microsoft jobbar även med att minska koldioxidutsläppen på global nivå. Fiskalåret 2013 är det första år då Microsoft uppnått total koldioxidneutralitet globalt, och nya gröna datacenter öppnas hela tiden runtom i världen.

Microsoft har tidigare blivit utsedda till ett av världens mest etiska företag av prestigefulla Ethisphere Institute. Här kan du se hur mycket energi molnet kan spara. Här kan du också läsa mer om Microsofts klimat och miljösamarbeten med Eye on Earth och Natural Balance.

 

 

Comments (0)

Skip to main content