Här är finalisterna till Årets it-tjej 2013


Utmärkelsen Årets it-tjej lyfter fram och visar upp duktiga och kunniga tjejer som studerar it. Priset delas ut av Microsoft i samarbete med Universum med syftet att locka fler tjejer till it-branschen och till tekniska utbildningar. Nu är årets tre finalister utsedda.
 
Camilla Romander läser Civilingenjörsprogrammet i Datateknik vid KTH i Stockholm, med en masterinriktning mot människa-datorinteraktion. Genom masterinriktningen hoppas hon kunna kombinera sin konstnärliga sida med sitt teknikintresse. Utöver studierna är hon också engagerad i DataTjej.

 

Cecilia Lindberg utbildar sig till systemvetare vid Lunds universitet. Utöver studierna är Cecilia också engagerad i kåren, LundaEkonomerna, där hon är projektledare för IT-projektet vars mål är fler teknikutbildade studenter på Ekonomihögskolan.

 

Julia Andreasson studerar IT-designprogrammet med inriktning mot systemdesign vid Karlstads universitet. Vid universitetet är hon ordförande i studentföreningen LINDA. Hon driver dessutom bloggen ittjejen.nu om hur det är att vara tjej och läsa it.

 

Vem som blir den slutliga vinnaren presenteras vid Universum Awards på Berns i Stockholm den 13 mars.

Comments (0)

Skip to main content