Vatikanen i molnaffär med Microsoft


Den katolska skolorganisationen OIEC har i dagarna tecknat ett avtal med Microsoft som i ett första steg kommer ge 4,5 miljoner elever tillgång till den speciella versionen av Office 365 för skolor som lanseras under sommaren. Avtalet gäller en treårsplan som på sikt är tänkt att skalas upp till att gälla 43 miljoner elever fördelat på 210 000 skolor i 102 länder.

OIEC är en världsomspännande organisation med skolor över hela världen vilket ställer speciella krav på vilken programvara de använder. Många av skolorna finns exempelvis i länder och områden där analfabetism är ett vanligt förekommande problem. Office 365 är en är en viktig pusselbit i OIEC:s har ett holistiskt angreppssätt för att förbereda eleverna inför de utmaningar de kommer möta i arbetslivet. 

Klicka på länken om du vill läsa mer om katolska skolan och Office 365 i Microsofts globala pressmeddelande eller i Antony Salcitos blogginlägg. Finacial Times har också skrivit om hur vatikanen valde Office 365 i skolan.

Comments (0)

Skip to main content