Den 8 februari är det Jobba hemma-dagen


Jobba hemma-dagen 8 februari

För att uppmärksamma möjligheterna med flexibelt arbete har Microsoft i Sverige tagit initiativ till den första officiella Jobba hemma-dagen den 8 februari.

Den dagen kommer alla Microsoft-anställda i Sverige att jobba hemifrån. Vi stänger helt enkelt vårt kontor i Akalla för en dag och jobbar hemifrån. 

Många svenska arbetstagare vill jobba hemma och den främsta anledningen är enligt en ny undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Microsoft att få mer tid för familjen. Sju av tio (68%) känner sig dessutom mer produktiva när de jobbar hemifrån jämfört med kontoret.

På följdfrågan om varför man blir mer produktiv när man jobbar på distans så svarar en överväldigande majoritet att det beror på att de slipper sina kollegor och blir mindre stressade och distraherade.

På Jobba hemma-dagens Facebook-sida finns även Tidsmaskinen som hjälper dig att räkna ut hur mycket tid du lägger ned på pendling och jobbrelaterade onödigheter och som kommer med bra förslag på vad du kan göra istället. Syftet är att uppmärksamma dig och många andra på hur mycket mer kärlek, vila och skratt vi skulle få tid för om vi jobbade hemma en dag i veckan.

Klicka här om du vill läsa mer och för att anmäla dig till Jobba hemma-dagen, och kom ihåg att jobba hemma den 8 februari!

Comments (0)

Skip to main content