Håll koll på din närmiljö med nya Eye on Earth


Under klimatmötet i Durban lanserade Microsoft en utvidgning av nätverket Eye on Earth, tillsammans med Europeiska Miljöbyrån och informationssystemsleverantören Esri. Eye on Earth är en molnbaserad internet community och plattform som används för att skapa innovativa applikationer som kartlägger globala miljödata.

Eye on Earth kombinerar vetenskapliga miljöuppgifter med rapporter från miljontals människor som skickar in sina egna iakttagelser. Sedan tidigare kan man ta reda på vattenkvaliteten vid mer än 22 000 badplatser med WaterWatch, och även se hur luftkvaliteten  är vid över 2 000 övervakningsstationer med AirWatch. Det senaste tillskottet är NoiseWatch, som visar på bullernivåerna i Europas största städer.

Den nya NoiseWatch-applikationen inkluderar en bullermätare till mobilen, som finns tillgänglig för operativsystemen Windows Phone 7.5, iOS och Android . Med NoiseWatch kan man enkelt mäta bullret där man befinner sig och skicka in informationen till Eye on Earth.

Europeiska Miljöbyrån och Microsoft har samarbetat sedan 2007, med fokus på att erbjuda miljöinformation i realtid för människor runtom i Europa, och därmed höja medvetenheten om miljöproblem. Med hjälp av teknik som Microsoft SQL Azure och Windows Azure hjälper Microsoft Europeiska Miljöbyrån med att göra miljödata mer tillgänglig och effektiv.

Esri är världens största leverantör av geografiska informationssystem. Tillsammans med Microsoft arbetar man med lösningar för att analysera, förstå och visualisera geografisk data.  

Comments (3)

  1. Saskia says:

    Låter asbra!

  2. Anonymous says:

    Liksom föregående år uppmärksammar vi WWF Earth Hour här på Microsoft

  3. Anonymous says:

    Liksom föregående år uppmärksammar vi WWF Earth Hour här på Microsoft

Skip to main content