70 000 har laddat ner svenska GravBowl till Windows Phone


Simone OdoardiMöt Simone Odoardi, som älskar programmering och precis har lagt upp nya bowlingspelet GravBowl Madness i Windows Phone Marketplace. Första spelet i serien, GravBowl, är idag med snart 70 000 nedladdningar det 20:e mest nedladdade Windows Phone 7-spelet i USA och Storbritannien.

Simone kommer ursprungligen från Italien och flyttade till Sverige för fyra år sedan som utbildad statsvetare i grunden. Han jobbar för närvarande hos Connecta men börjar snart sitt nya jobb för OnTrax.

Hur lång tid tog det för dig att utveckla dessa spel?
Den första versionen av spelet var klart efter en vecka, men sedan lade jag lite extra tid på at addera ett par banor och fixa några mindre buggar och jag jobbar hela tiden på att förbättra spelet och lägga till nya finesser och funktioner.

Det tog faktiskt lite längre att utveckla GravBowl Madness, trots att det i grund och botten var baserat på samma kod som GravBowl. Detta berodde till stor del på att jag här valde att fokusera lite mer på detaljerna redan från första början, jag ville byta till en lite fräschare metro-design och integrera spelet med sociala nätverk samt designa banorna för att de skulle bli mer balanserade och utmanande.

Vilka fler typer av appar skulle du vilja göra för Windows Phone?
Alla möjliga, men spel är de som jag tycker är roligast att arbeta med. Förutom spel är det de appar som baseras på en originell idé det som jag gillar mest, de som har det där lilla extra. Jag älskar båda XNA och Silverlight så plattformen är inte en begränsning.

Varför är det speciellt att utveckla appar för Windows Phone?
Jag gillar att det är så lätt! Utveckling- och designverktygen är så bra och enkla att använda att man kan fokusera på innehållet i sina appar istället. Marketplace fungerar utmärkt och här kan även små appar utvecklade i svenska skärgården synas över hela världen – vilket är precis vad som har skett med just GravBowl.

Comments (0)

Skip to main content