CSI-inspirerad undervisning ger globalt tredjepris


Kara & Roger vid den globala prisutdelningenSent igår kväll tog lärarna Kara Barker-Åström och Roger Lister vid Viktor Rydberg gymnasium emot en tredjeplats när världens mest innovativa lärare utsågs vid en ceremoni i Washington DC.

Priset tog de emot för sitt arbete där de inspirerats av tv-serien CSI i utformandet av en NO-kurs. Till finalen hade totalt 115 bidrag skickats in av lärare från hela världen.

Juryn vid Microsoft Partners in Learning Global Forum 2011 angav följande motivering till priset:
Kara Barker-Åström och Roger Lister ökar entusiasmen för naturvetenskap och matematik genom att införliva kriminalteknik för att lösa brott i undervisningen. I veckovisa labbar experimenterar eleverna med en mängd områden, som till exempel DNA, antropologi samt hår- och fiberbevis, och använder sig i labbarna av en rad tekniska verktyg som Windows Movie Maker, podcasts, OneNote och SharePoint.

Se filmen där Kara och Roger berättar om sin kurs när vi träffade dem inför resan till Washington.

Comments (0)

Skip to main content