Snart kan du leta ny bostad med Kinect


De flesta har nog stannat till någon gång utanför en fastighetsmäklare efter stängning för att titta på annonserna som hänger i skyltfönstret. Hittills har utbudet av annonser i skyltfönstret styrts av vad mäklaren valt att hänga upp. Det kan det dock bli ändring på med en ny lösning baserad på Microsoft Kinect som presenteras vid Mäklarmässan den 25 november. Vitec, ett företag från Umeå, har nämligen skapat en rörelsestyrd bildslinga där förbipasserande kan bläddra bland bostäder till salu med enkla handrörelser i luften.

Den nya rörelsestyrda bildslingan finns än så länge bara som prototyp i väntan på en ny drivrutin som ska släppas skarpt av Microsoft. Men redan nu ges mäklaren en chans att testa bildslingan i Vitecs monter på Mäklarmässan, som äger rum 25 november på Stockholm Waterfront.

Läs mer om Vitecs skyltfönster med Kinect här. Andra spännande Kinect lösningar kan du läsa om här.

Comments (2)

  1. Angående röststyrning på svenska så är det inte spikat när det kommer, men däremot funkar det med engelska i många spel och funktioner, så det är en liten klen tröst i väntan på en svensk version.

  2. Daniel Nilsson says:

    Hej Urban! Roliga nyheter, jag hoppas detta kommer till användning även i andra typer av skyltfönster. Om det inte är hemligt på något vis, skulle du kunna kontrollera när Microsoft kommer att låta oss svenska Kinect-användare använda enhetens röststyrning? Vi är ju en del som pratar amerikansk engelska och gärna skulle vilja ha samma gränssnittsfinesser som våra grannar på andra sidan pölen :).

Skip to main content