Därför satsar Microsoft på öppenhet


Gianugo Rabellino heter Microsofts Senior Director för Open Source Communities, en roll han klev på i oktober förra året efter att i många år själv ha arbetat inom open source-communityn. Gianugo grundade bland annat den första Linux-communityn i Italien och bolaget Sourcesense. Fortfarande är han engagerad inom Apache-communityn. På Microsoft arbetar han för att öka interoperabiliteten och öppenheten gentemot teknik med öppen källkod.

Tidigare i höst besökte han Sverige för att prata med studenter vid Uppsala universitet om Microsofts relation till öppen källkod samt för att möta representanter för leverantörer av öppen källkod och ledare för svenska open source-communities. Han träffade även Computer Sweden som skrev en artikel om hans uppdrag.

I filmen nedan berättar han mer om varför han började på Microsoft med tanke på hans bakgrund, hur Microsoft arbetar på att bli mer öppet och vad han vill uppnå genom sin roll.

[View:https://www.youtube.com/watch?v=3PlPr2tOU7Y]

För att följa Gianugo och hans teams arbete, läs gärna deras blogg Port25.

Comments (2)

  1. Hej Robin,

    Tack för att du uppmärksammade oss på detta – länken är nu korrigerad.

    /Catharina

  2. Robin Carlsson says:

    Väldigt intressant. Länken till "en artikel om hans uppdrag" länkar dock till Microsofts mail/intranät. Borde väl vara denna till denna adress istället? http://www.idg.se/…/400-oppen-kallkodsprojekt-pa-microsoft

Skip to main content