Internet Explorer 9 mer än sju gånger säkrare


Nya färska siffror från oberoende NSS Labs visar att Windows Internet Explorer 9 (IE9) fortsätter att dra ifrån som marknadens säkraste webbläsare med bäst förmåga att blockera så kallad "Socially-Engineered Malware" (det vill säga skadlig programvara som sprids i form av länkar, statusuppdateringar eller mejl som ser ut att komma ifrån personer du känner).

Resultatet visar att IE9 ligger stadigt och blockerar nästan 100 % av alla sociala attacker (de sista 3,2 % tack vare Application Reputation) samt att gapet till övriga webbläsare växer. Näst bäst i test blev Chrome 12 (som ligger på 13,2 %) tätt följt av Firefox 4 respektive Safari 5 som endast stoppar 7,6 % (en minskning med drygt 5 % sedan förra undersökningen).

Se hela rapporten här och läs mer på vår blogg Med Vänlig Hälsning.

IDG har skrivit.

Comments (1)

  1. Uf Östholm says:

    Programmet är förmodligen så säkert som sagt men det är annu så länge många sidor och funktioner på nätet som inte kan hantera IE 9 64bit. Jag får skifta till 32bit väldigt ofta för att kunna se rörliga funktioner och vissa bilder.

    mvh/ulf

Skip to main content