Microsoft presenterar rekordresultat


Trots högt ställda förväntningar lyckades Microsoft överraska med en oväntat stark fjärde kvartalsrapport. Rapporten som presenterades sent igår kväll svensk tid visade bland annat en omsättning på 17,37 miljarder dollar, vilket är 8 % högre än förväntat och nettointäkter på hela 30 % över analytikernas beräkningar. 

Det brutna räkenskapsåret som avslutades den 30 juni pekar dessutom på ett rekordresultat. Omsättningen stannade på hela 69,94 miljarder vilket innebär en ökning med 12 % jämfört med föregående år. 

Det starka resultatet beror bland annat på goda försäljningsresultat för långvariga licensavtal till företag, Xbox och Office 2010 som är den snabbast säljande versionen av Office någonsin med över 100 miljoner licenser sålda sedan lanseringen för knappt ett år sedan. 

Läs hela pressmeddelandet eller lyssna på webbsändningen. I Sverige skriver bland annat Di.se och IT24.

Comments (2)

  1. Tack Tobias, vi har uppdaterat texten. MvH//Anna

  2. "100 miljoner licenser sälda sedan"

    sälda?

Skip to main content