Vi hejar på svenska Team Lifemap i Imagine Cup-finalen


Det har äntligen blivit dags för den globala finalen av världens största innovationstävling för studenter, Imagine Cup. Årligen utmanas teknikstudenter att utveckla innovativa projekt som inspireras av FN:s millenniemål inom ramen för Imagine Cup. Tävlingen går av stapeln i New York mellan den 8-13 juli. Totalt har 325 000 studenter från över 100 länder deltagit i tävlingen så här långt, varav 400 kommer att närvara vid finalen.

Tidigare i våras utsågs Uppsala-studenterna Christofer Okhravi, Gustav Spross, Joanna Murphy och Markus Ånöstam till svenska vinnare. De kommer att representera Sverige med sin mobilapp Lifemap som gör det enklare för välgörenhetsorganisationer att visa vad givarnas pengar verkligen går till. I filmen nedan berättar de om sin idé och om förväntningarna på finalen.

[View:https://www.youtube.com/watch?v=4s_7dp_zvzU] 

Se även deras tävlingsfilm här– och när du ändå är där, passa på att rösta fram laget till People’s Choice Award. Kolla också in när de var på besök hos Gomorron Sverige och berättade om sitt projekt och förberedelserna inför Imagine Cup.

Följ tävlingen på Twitter via @ImagineCup och Lifemap-gänget via @LifeMapOfficial.

*** Uppdaterat ***

LifeMap gick inte vidare till den avgörande omgången i årets  Imagine Cup, de gjorde däremot lag från en rad andra länder.

Comments (0)

Skip to main content